Geweldige stofjes voor je lichaam

We dragen ons lichaam ons hele leven met ons mee en er is niks zo vervelend als je niet lekker voelen. Je kunt daar niet altijd iets aan doen maar je kan je fitheid wel optimaliseren door gezond te leven. We weten allemaal dat we genoeg groente en fruit moeten eten en ook moeten bewegen, daar later meer over, maar er zijn nog meer stofjes die extra goed zijn voor je lichaam en kwaliteiten hebben waar je je misschien niet eens van bewust was. Ik vertel je daar over. Lees je mee?

Van kurkuma tot gember…

Zo kunnen specerijen een heel positieve uitwerking hebben op ons immuunsysteem. Als we kijken naar gember bijvoorbeeld. Gember kan het vlies in je maag en darmen beschermen tegen ontstekinkjes. Vaak hebben we die ontstekingen als ze optreden niet eens door maar vragen ze wel een hoop energie van ons lichaam. Daarnaast kan gember er ook voor zorgen dat de vitaminen en mineralen die we consumeren, beter opgenomen worden. En kurkuma is net zo’n bijzonder middel, ook dat kan ontstekingsremmend werken en schijnt bevorderlijk te zijn voor normale werking van je hart en bloedvaten, geen onbelangrijke lichaamsdelen!

…en cranberry tot blauwe bes

Goed, dat fruit gezond is, wisten we ook al. Maar ook hier zijn bepaalde vruchten interessanter dan anderen. Zo kunnen cranberry’s heel goed werken tegen infecties aan je blaas. Als vrouw is geconcentreerd cranberry sap dan ook aan te raden om te proberen, mocht je hier last van hebben. En de blauwe bes is een krachtige antioxidant. Wist je dat?

De heilige drie

We moeten nog steeds een balans houden met de heilige drie, gevarieerd groenten en fruit eten, voldoende water drinken en regelmatig bewegen. Zo houden we ons lichaam zo gezond mogelijk en weten we dat we er zelf zo goed mogelijk voor zorgen. En een lichaam dat zich goed voelt, heeft ook een positieve werking op je gemoedstoestand. Dan sta je weer vrolijker in het leven.

Een booster middel per dag

Soms hebben we wel wat extra nodig. Dat kunnen we halen uit supplementen. Bijvoorbeeld een geconcentreerde dosis van de goede kwaliteiten van cranberry’s, dat kunnen we halen uit de capsules van Life Extension. Maar ook als we op zoek zijn naar andere stofjes met een gezonde werking, anders dan de gewone vitaminepil, zijn er genoeg opties.

Anderen lazen ook