Wat is het belang van een nette gevel?

Als je een huis bezit dan wil je dat je gevel er netjes en keurig uitziet. Daarom moet je het regelmatig onderhouden en niet laten versloffen. Na verloop van tijd is het daarom ook van belang om je voegen te herstellen. Want er kunnen na een tijdje scheuren en barsten ontstaan en zodoende vochtproblemen. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden om je voegen te herstellen en renoveren.

Waarom zou je de voegen van je gevel moeten herstellen?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom het herstellen voegen van belang zijn. Ten eerste heb je het esthetische aspect. Je wilt een mooi afgewerkte gevel hebben, omdat dat er gewoonweg beter en netter uitziet voor iedereen die langsloopt. De gevel is de eerste indruk van je woning en dat wil je wel op orde hebben. De tweede reden is dat je goede voegen van je gevel bescherming bieden tegen allerlei weersinvloeden. Zo voorkom je vochtproblemen. Merk je dat de voegen aan het barsten of scheuren zijn schakel dan bijvoorbeeld De Jong Glas en Gevel in.

Het esthetische aspect

Niet alleen steen van de gevel is erg belangrijk, dus ook de voegen. Naast dat de kleur van essentieel belang is, is ook de manier waarop het aangebracht is essentieel. Want wist je dat er maar liefst 12 manieren zijn om voegen af te werken met elke zo een eigen stijl? En iedere afwerking heeft zo’n z’n eigen look en uitstraling. Zo kan je je gevel presenteren op alle mogelijke manieren.

De gevelbescherming

Hoor je iemand roepen dat barsten en scheuren niet belangrijk zijn in voegen dan mag je hem vooral corrigeren. Voegen die scheuren of barsten zorgen er namelijk voor dat er vocht kan binnendringen. En als het vrieskou is in de winter dan bestaat er de mogelijkheid dat je een nog grotere opening krijgt dan dat er al zat. Dan heb je nog grotere problemen. Als je merkt dat er scheurtjes en barsten in je voegen komen is gevelreiniging belangrijk om uit te voeren.

 

Wat zijn de kosten om voegen te herstellen?

De kosten van het herstellen van voegen zijn van een altijd zaken afhankelijk. Ten eerste de oppervlakte van de gevel, ten tweede het soort voeg die je wilt hebben en tot slot wat je uiteindelijk wilt bereiken. Moeten gescheurde voegen nog geslepen worden en moet ze wel of niet worden geïmpregneerd? Vragen die je jezelf moet stellen en de basis vormen van de kosten van voegen. Je kunt van nieuwe voegen uitgaan van zo’n 8 tot 13 euro per vierkante meter.

Anderen lazen ook