Wat zijn de hoogste maandelijkse kosten die jij maakt?

Maandelijkse kosten. We hebben ze allemaal. We betalen voor een dak boven ons hoofd, in de vorm van een huur of hypotheek. In heel veel gevallen zijn dat ook meteen de hoogste rekeningen die we iedere maand betalen. Maar los daarvan zijn er vaak nog veel meer kosten die iedere maand terugkeren. Heb jij deze allemaal goed in kaart gebracht, en weet je precies wat je waarvoor eigenlijk betaalt? Of kun je soms nog wel eens schrikken als er opeens weer een bedrag van je rekening wordt geschreven?

Welke maandelijkse kosten maak jij?

Weet jij precies welke kosten iedere maand van je rekening af worden geschreven? Of heb je dat eigenlijk helemaal niet zo goed in beeld? Het is absoluut verstandig om een overzicht te maken van alle terugkerende kosten die je als huishouden maakt. Deze kun je namelijk mooi vergelijken met het geld dat maandelijks binnenkomt. Houd je genoeg over om van te leven? Of wordt het, nu je kosten en inkomsten netjes naast elkaar hebt staan, meteen duidelijk waar dat tekort op je rekening iedere maand vandaan komt?

Heb je eenmaal een mooi overzicht, dan kun je meteen eens kijken of je niet betaalt voor dingen die je helemaal niet gebruikt. Een abonnement op de sportschool waar je nooit heen gaat, bijvoorbeeld. Of een krant of tijdschrift waar je al tijden op geabonneerd bent, terwijl deze vrijwel altijd direct bij het oud papier belanden. Behoorlijk zonde! Loop zo eens kritisch door je lijstje met maandelijkse kosten heen, en kijk welke je op kunt zeggen. Dat is toch mooi meegenomen!

Kan je erop besparen?

Ook als je alle nutteloze abonnementen en overbodige maandelijkse kosten weg hebt weten te werken, kan het goed zijn dat je nog steeds meer betaalt dan nodig is. Ga je bijvoorbeeld je kosten voor internet en tv vergelijken met wat andere providers je te bieden hebben, kan het zomaar zo zijn dat je ook hier nog aardig wat op kan besparen.

Vergelijken doe je heel makkelijk op een vergelijkingssite en is echt de moeite waard, want het kan goed zo zijn dat een andere provider je dezelfde diensten kan leveren tegen een lager bedrag, of je meer diensten kan leveren voor hetzelfde bedrag. Zonde om dat te laten lopen! Ook je mobiele abonnementen vergelijken kan lonend zijn, want ook hiervoor geldt dat je al snel een goede aanbieding van een andere provider mis kan zijn gelopen als je nooit onderzoek hebt gedaan. Geld besparen, maar er niets minder voor krijgen dan je nu ook al hebt: dat is toch de mooiste manier om maandelijks goedkoper uit te zijn!

Anderen lazen ook