Een lange afstandrelatie tijdens de pandemie

Liefde is niet altijd makkelijk, maar zeker niet als je ook nog ver uit elkaar bent. En het wordt er ook niet bepaald gemakkelijker op wanneer je er een wereldwijde pandemie overheen gooit. Toch is de liefde het vaak wel waard. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om een lange afstand relatie succesvol door te komen.

Leg een aantal basisregels vast.

Het is uiterst belangrijk om realistische en gezonde verwachtingen te stellen. Dat betekent dat je moet aangeven hoe vaak je verwacht contact met elkaar te hebben, wanneer je elkaar probeert te zien, of je andere mensen zult daten en als je dit doet, of je dit aan je partner verteld.

Zorg ervoor dat je gemeenschappelijke doelen hebt

Hoewel je je gevoel van onafhankelijkheid niet mag verliezen, zou je, als je echt een lang leven in je relatie ziet, samen met je partner aan lange termijn doelen moeten werken (anders dan alleen maar te besluiten dat je in de buurt van elkaar wilt gaan wonen). Maak dit concreet, waar gaan jullie wonen, vanaf wanneer. Hoe gaan jullie dit doen qua jullie werk en carrières? Dit zijn allemaal vragen die je zo snel mogelijk moet beantwoorden.

Plan creatieve dates

Afstand is duidelijk een probleem bij het plannen van dates. Ik bedoel, je kunt gewoon niet plannen om elkaar om 7 uur in een restaurant te ontmoeten. Maar dat betekent niet dat je dates niet spannend kunnen zijn. Het draait allemaal om het bedenken van creatieve manieren om jullie zowel betrokken als verbonden te houden.

Misschien kun je allebei UNO online spelen terwijl je met elkaar videochat, of je kunt je partner om hulp vragen bij het kopen van een nieuw interieur, terwijl je chat en op internet surft. Er zijn zoveel creatieve manieren om typisch fysieke dates te nemen en ze zo te draaien dat ze per telefoon of video gedaan kunnen worden.

Stuur elkaar pakketten

Veel koppels zijn ontzettend dankbaar voor de technologie waarmee ze dagelijks contact kunnen houden. Denk daarbij natuurlijk aan videobellen en whatsappen. Maar fysieke dingen kunnen hier ook heel erg aan bijdragen. Stuur elkaar liefdesbrieven of een pakket met cadeautjes. Een groot pakket verzenden kost natuurlijk wel wat meer maar is het waard. Gelukkig is een pakket verzenden naar Hong Kong tegenwoordig net zo makkelijk als een pakket verzenden naar belgie.