Een nieuw dekbedovertrek kopen

Lekker slapen begint bij een fijn dekbedovertrek. Of je nu op zoek bent naar een eenpersoons dekbedovertrek of een tweepersoons dekbedovertrek. Maar wanneer je een nieuw dekbedovertrek moet kopen lijkt de keuze reuze te zijn. Hoe vind jij je weg door de wondere wereld van dekbedden?

Afmetingen

Een tweepersoons dekbedovertrek kopen, hoe werkt dat ook alweer? Waarschijnlijk begin je vol enthousiasme de breedte van je bed op te meten. Toch hebben dekbedovertrekken standaard maten. Zo geldt voor een standaard maat een dekbedovertrek 200×200 centimeter. Deze standaard maat heeft een instopstrook variërend van 20 tot 30 centimeter. Wanneer je kiest voor de maat van 200×220 centimeter, dan is de totale lengte langer. Wanneer je niet zo houdt van een instopstrook, dan kun je ook kiezen voor een ritssluiting of een sluiting op basis van knopen.

Een tweepersoons dekbedovertrek lijkt de norm te zijn als je samen met je partner in een tweepersoonsbed slaapt. Toch is dat niet helemaal zo. Er kunnen redenen zijn dat je liever voor twee enkele dekbedden kiest. Zo kunnen jij of je partner ’s nachts onbewust het dekbed van elkaar aftrekken. Ook kan het zijn dat jullie het niet eens worden over het dekbed. De ene heeft het te warm bij een dik dekbed, terwijl de ander ligt te rillen in bed. Ook dan kunnen twee enkele dekbedovertrekken uitkomst bieden.

Stof

Wanneer je opzoek bent naar nieuw beddengoed, kun je vragen hebben over de soort stof. Welke stof moet je kiezen en is het ene beter dan het andere? Katoen is een stof die het meest gangbaar is. Het voelt lekker zacht en je kunt er het hele jaar lekker onder slapen. Wanneer je liever kiest voor meer luxe, dan zijn katoenen overtrekken een aanrader. Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor linnen. Heb je het snel koud in bed? Overweeg dan een flanel stof.

Het oog wil ook wat

Materiaal is belangrijk, maar je wilt natuurlijk ook dat je dekbedovertrek er leuk uitziet. Eerst is het belangrijk om te kijken of een overtrek ook bij de rest van je slaapkamer past. Wanneer je kiest voor wit, grijs of zwart, dan past dit vaak wel. Ga je liever voor een hippere kleur, kijk dan of je meubels of gordijnen in je slaapkamer hebt van een vergelijkbare kleur als je dekbedovertrek. Wil je een dekbedovertrek wat past bij de trends van dit moment? Kies dan voor een bijzondere print of een dekbedovertrek met iets van planten of bomen erop.

Anderen lazen ook