Zo richt je jouw studentenkamer optimaal in

Wil jij het meeste uit je studententijd halen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een kamer in de stad van jouw universiteit. Want wat is nu gezelliger dan van je ouderlijk nest naar een tof studentenhuis te verhuizen? Leeftijdsgenoten om je heen die altijd in zijn voor een feestje en vaak woon je op een mooie locatie in de stad. Het is dan ook niet zo vreemd dat mensen die in de stad wonen er nauwelijks buiten komen, je hebt er namelijk alles. Daarom wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk uit jouw studentenkamer halen. Het is vaak een kleine ruimte die je zo praktisch mogelijk moet inrichten. De oppervlakte van de kamer kun je niet veranderen, maar er zijn verschillende trucs om de perceptie van de ruimte te veranderen.

Indeling

De indeling van de kamer is het meest belangrijk. Om er zoveel mogelijk uit te halen is het handig om de hoogte in te gaan. Wees creatief en hang verschillende lijsten aan de muur en kies voor linnen gordijnen die doorlopen van vloer tot plafond. Linnen gordijnen online kopen kan tegenwoordig prima. Met een juiste berekening van de grootte kun je bijvoorbeeld eens zoeken op “Linnen Gordijnen Kopen”. Een lambrisering halverwege de muur vergroot de ruimte optisch ook. Probeer de ruimte daarnaast in te delen met behulp van meubels. Plaats bijvoorbeeld een tafeltje achter de bank waardoor je een werkruimte en loungeruimte creëert. Kies voor meubels en objecten in verschillende hoogtes zodat niveaus worden aangebracht. Hierdoor laat je de ruimte een stuk groter lijken.

Kleuren, vormen en materialen

In een kleine ruimte neig je al snel naar het gebruik van veel wit en hoewel wit inderdaad een optisch vergrotend effect heeft, is het effect nog veel groter als je kleuraccenten toepast. Door bepaalde items te accentueren ontstaat er een ruimtelijk effect. Ook de vorm van meubels is belangrijk. Combineer verschillende vormen met elkaar, zoals een rechthoekige bank met een rond bijzettafeltje of een robuuste eettafel met stoelen met een ronde zitting. Daarnaast geven glas, staal en spiegels een ruimtelijk effect. Door deze materialen te gebruiken in je kamer of studio ontstaat er meer licht en lijkt de ruimte groter.

Multifunctionele meubels

Voor de hand liggend is het gebruik van multifunctionele meubels. Deze zijn echt onmisbaar in een kleine ruimte. Kies bijvoorbeeld een bijzettafel die ook als kruk en televisiemeubel zijn werk doet. Ga voor een slaapbank, neem een voetenbank waarin je spullen kunt opbergen en kijk eens naar een bureau dat onderdeel is van een wandmeubel. Het is in ieder geval belangrijk dat je genoeg opbergruimte hebt en poespas vermijdt. Tot slot mag je de verlichting niet vergeten. Ingebouwde of verborgen lichtbronnen zijn onmisbaar en vloerlampen kun je daarentegen beter vermijden. Maak gebruik van ledstrips om je kledingkast wat meer licht te geven.

Anderen lazen ook