Operational lease, de ideale vorm van auto leasen

Als je je verdiept in auto leasen komt er een berg informatie op je af. Je hebt verschillende vormen van leasen en elk heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar je zal je waarschijnlijk eerst afvragen wat auto leasen precies inhoudt. Je kan het in principe zien als een auto huren van een verhuurmaatschappij. Jij betaalt een bepaald bedrag per maand en daarvoor mag je in de auto rijden. Een van de voordelen is dat je niet zelf een groot bedrag hoeft te investeren. In dit artikel krijg je meer te weten over een bepaalde vorm van auto leasen, en dat is operational lease.

Wat houdt operational lease in?

Als je het over auto.lease hebt dan heb je het zeer waarschijnlijk over operational leasen. Dit is een vorm van leasen die je het meeste tegenkomt. Dit is een vorm van lease waarbij het leasebedrijf de eigenaar is van de auto gedurende de looptijd. Wat betekent dit? Dit betekent dat het leasebedrijf alle praktische zaken regelt, waar je als berijder geen omkijken naar hebt. Je betaalt een vast bedrag per maand aan het leasebedrijf. Het enige wat je hoeft te doen is benzine te tanken en zodoende weet je precies waar je aan toe bent. Het maandbedrag wat je moet betalen bevat onder andere verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud, reparaties en pechhulpverlening. Komt er simpelweg op neer dat je alleen de inhoud van de tank in de gaten moet houden.

Operational leasen met occasions

Neem je het besluit om een operational leases occasion te nemen moet je met een aantal zaken rekening houden. Het leasebedrijf is bij een occasion niet de eerste eigenaar en weet daardoor niet of de auto goed onderhouden is. Door deze reden betaal je dan ook bij operational lease van occasions een hoger maandbedrag. Dat komt omdat er meer geld gaat zitten in de werkzaamheden van het onderhoud. Onderhoud bij occasions is overigens een stuk hoger dan onderhoud bij nieuwe auto's.

De auto na de leaseperiode overnemen

Je hebt als leasehouder van een auto altijd het eerste recht om na de leaseperiode de auto over te nemen. Let wel dat dit een optie is, dus niet verplicht. Je kan natuurlijk de auto gewoon inleveren en een nieuwe auto uitzoeken. De meeste ondernemers kiezen ervoor om de lease auto na de periode in te leveren. Zo blijft het risico van de restwaarde van de auto bij het leasebedrijf. En zodoende kan je weer het nieuwste model auto uitzoeken als je kiest voor een nieuwe operational lease.

Anderen lazen ook