Zo kies je de zonnebril die bij jou past

In de lente en zomer toveren de meeste mensen weer de zonnebril uit de kast. Helaas zijn sommige mensen ervan overtuigd dat zij niet een zonnebril kunnen dragen, omdat dit niet goed zou staan. Dat is natuurlijk onzin, want iedereen kan een zonnebril dragen! Wil jij weten welke zonnebril dan goed bij jou past? Lees dan vooral even verder.

Let op de gezichtsvorm

Om te bepalen welke soort zonnebril bij jou past, zul je moeten kijken naar jouw gezichtsvorm. De gezichtsvorm speelt daarin namelijk de grootste rol. Heb jij een rond gezicht? Dan is het goed om eens een vierkant montuur te proberen. Heb je juist een meer vierkante gezichtsvorm? Waarschijnlijk is een ronde zonnebril dan een goede keuze voor jou.

Daarnaast zijn er mensen met een driehoekige gezichtsvorm. Die mensen kunnen eens een brede zonnebril proberen. Hiermee kan er een balans worden gecreëerd in jouw gezicht. Maar heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, want de meeste zonnebrillen zullen je dan goed staan. Overigens speelt de gezichtsvorm bij elke soort bril een rol, dus ook bij een blauw licht filter bril.

Kijk naar de ondertoon

Ieder mens heeft een koele of warme ondertoon. Dit heeft onder andere te maken de huidskleur en haarkleur. Aan de hand van de ondertoon kun je wel bepalen welke kleur zonnebril goed bij jou past. Je valt onder de koele soort wanneer je een roze ondertoon hebt. Mensen die een warm type zijn, hebben vaak een gele ondertoon.

Wanneer je een koele ondertoon hebt, kun je het beste voor een zonnebril gaan die zwart of blauw is. Dit zal prachtig staan bij jouw huidskleur. Voor mensen met een warme ondertoon zijn zonnebrillen in de gouden of bruine kleur een stuk geschikter. Dit complimenteert de huidskleur veel meer dan een zwarte zonnebril.

Ga af op je gevoel

De bovenstaande tips kun je natuurlijk volgen, maar dat betekent niet dat je je eraan moet houden. Misschien heb je wel een vierkante gezichtsvorm en voel jij je veel prettiger bij een zonnebril met een vierkante montuur. Dan mag je dat natuurlijk gewoon dragen. Jij moet je er goed in voelen, dus ga vooral af op je gevoel.

De beste manier om erachter te komen welke zonnebril jij fijn vindt, is door meerdere goedkope zonnebrillen te bestellen. Als de zonnebrillen binnenkomen, kun je elke zonnebril gaan passen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je verschillende soorten zonnebrillen bestelt. Pas elke zonnebril één voor één en kijk in de spiegel welke je het beste vindt staan. Je kan altijd iemand in jouw omgeving vragen om jou te helpen met het maken van een goede keuze.

Anderen lazen ook