Waarom zijn vintage sieraden zo geweldig om te dragen?

Het is absoluut in opkomst: het dragen van vintage sieraden. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. En dat is niet zonder reden! Er zitten namelijk verschillende voordelen aan, die we in dit artikel aan je toelichten.

Originele look

Dé leukste reden om vintage juwelen te dragen? Je creëert er een unieke look mee. En dat is er nu juist zo tof aan. De kans dat je iemand tegenkomt met hetzelfde sieraad, is een stuk kleiner dan wanneer je nieuwe sieraden draagt. Ga bijvoorbeeld voor een vintage zegelring, om met trots te dragen. Vintage juwelen kennen vaak een bijzondere look en afwerking, die er weer anders uitziet dan bij moderne sieraden. Dit maakt dus ook dat veel mensen er zo dol op zijn.

Uitmuntende kwaliteit

Over de kwaliteit van moderne producten zijn we lang niet altijd te spreken. Helaas geldt dit ook voor sieraden. Vroeger zat dit in veel gevallen anders. Zeker bij vintage sieraden is er vaak sprake van een uitmuntende kwaliteit. Het gaat om sieraden die echt een hele lange periode meegaan, en ook nog lang mee zullen gaan in de toekomst. Je kunt ze dus weer doorgeven aan een volgende generatie. Met een goud ketting is dit bijvoorbeeld goed mogelijk, als je er voorzichtig en met liefde mee omgaat. Sieraden van vroeger zijn met een heleboel aandacht gemaakt, waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Daar heb je iets aan!

Herleven van een ander tijdperk

Het heeft iets magisch, de tijdperken van vroeger. Of het nu om de 60’s of de 80’s gaat, of weer een heel andere periode in de vorige eeuw – of zelfs nog langer geleden. Door sieraden en andere accessoires uit deze tijd te dragen, haal je dat nostalgische gevoel naar boven. Je waant je eigenlijk een beetje in een andere tijd. En dat voelt goed! Kies idealiter natuurlijk voor een volledige vintage outfit, om het plaatje compleet te maken. Mocht dit je wens zijn. Maar er valt ook zeker iets te zeggen voor een combinatie van vintage sieraden met moderne kleding. Afwisselen mag!

Vintage juwelen hebben een verhaal

Ook de symbolische waarde maakt een vintage sieraad uniek. Zo hebben vintage juwelen een verhaal: ze zijn al eerder gedragen en hebben al een ander leven meegemaakt. Of misschien zelfs meerdere levens. Het is interessant om erover te fantaseren: wie heeft dit sieraad eerder gedragen? Hoe zag het leven van deze persoon eruit? Misschien ken je de eerdere drager zelfs, als het bijvoorbeeld om een familiestuk gaat.

Vintage sieraad als familiestuk

Over een familiestuk gesproken: hier willen we mee afsluiten. Je kunt het als voornemen hebben om een vintage sieraad in de familie te houden. Maak er de start van een nieuw familiestuk van, of zet deze trend door met een sieraad dat jij hebt gekregen binnen je familie. Je kunt er zelfs voor kiezen om er een gravure in te laten plaatsen, om deze stempel nog officiëler te maken. Zo maak je er pas echt iets speciaals van!

Anderen lazen ook