Welke goede doel steun jij?

Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar Nederlanders zijn gulle gevers. Ondanks dat we graag voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en we liever kijken in plaats van kopen, steunen we toch massaal goede doelen. We zijn zelfs zulke gulle gevers dat meer dan 95% van de Nederlandse huishoudens wel eens een goed doel heeft gesteund. Hoe veel en hoe vaak dat is, is bij ieder huishouden uiteraard wel verschillend en is vooral afhankelijk van de financiële thuissituatie. Maar als de financiële thuissituatie het toelaat, doen we niets liever dan een goed doel steunen, wat de reden daarvoor ook mag zijn. In dit blog lichten we graag een aantal bekende goede doelen voor je uit!

KWF Kankerbestrijding

Een goed doel dat zich al meer dan 70 jaar inzet voor onze maatschappij en tegen de verschrikkelijke ziekte kanker is het KWF kankerbestrijdingsfonds. Het KWF is een Nederlandse stichting die als doel heeft om kanker te voorkomen waar dat kan, maar ook om kanker beter behandelbaar te maken. Ook zet deze stichting zich in voor een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten en hun dierbaren. Een goede zorg voor al deze mensen is een streven die ze keer op keer proberen te behalen. Dit lukt alleen door middel van dure wetenschappelijke onderzoeken, voorlichtingen en het ondersteunen van patiënten. Hiervoor zijn financiële middelen nodig en die komen voort uit donaties. Bijna iedereen in Nederland kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Het is welvaartsziekte nummer één en gelukkig zet deze stichting zich daar nog iedere dag voor in.

Alzheimer Nederland

Een iets minder bekend goed doel, maar zeker geen onbelangrijke is het goede doel Alzheimer Nederland. Deze stichting zet zich in voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Dementie treedt op in de hersenen en houdt in dat de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Mensen met dementie worden bijvoorbeeld vergeetachtig, krijgen problemen met dagelijkse handelingen, raken in de war en kunnen veranderen in gedrag en karakter. Vooral ouderen krijgen met deze ziekte te maken en dan met name oudere vrouwen. Maar liefst een op de drie vrouwen krijgt dementie, terwijl dit bij mannen een op de zeven is. Dementie is op dit moment nog steeds niet te genezen en de enkele medicijnen die worden aangeboden op de markt zijn er slechts als symptoombestrijding. Geld doneren aan dit goede doel zodat ze onderzoeken kunnen blijven doen is daarom ook zo belangrijk. Wil jij Alzheimer Nederland steunen? Doneren via sms of een tikkie is altijd mogelijk.

Hartstichting

Naast KWF Kankerbestrijding en Alzheimer Nederland mag ook zeker de Hartstichting niet in dit rijtje ontbreken. De Hartstichting is ook een Nederlandse stichting die is opgezet om hart- en vaatziekten in Nederland te verslaan. Jaarlijks sterven zo’n 1,5 miljoen mensen aan deze aandoening en als de Hartstichting hier zich niet voor blijft inzetten kan daar zo nog eens een half miljoen bijkomen in de aankomende jaren. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk ons hart en onze vaten zijn en een ziekte hieraan loopt meestal fataal af. Gelukkig is er op medisch gebied al zoveel progressie geboekt in het behandelen en tijdig opsporen van hart- en vaatziekten maar ze zijn er helaas nog lang niet. Ook dit goede doel kan jouw steun dus goed gebruiken.

Uiteraard zijn dit niet de enige goede doelen in binnen- (en buiten)land. Er zijn tal van goede doelen die jouw steun goed kunnen gebruiken. Welk goed doel jouw steun krijgt kan je altijd nog het beste zelf bepalen.

Anderen lazen ook