Wat gebeurt er als je een psycholoog Den Haag bezoekt

Als je de beslissing hebt genomen om naar een therapeut te gaan, dan ben je natuurlijk benieuwd wat er tijdens deze sessies gebeurt. Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat therapie niet voor iedereen hetzelfde is. Maar er zijn bepaalde algemene normen die door de meeste psychologen worden gevolgd om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk profiteert van elke sessie. Hier zijn enkele dingen die je bij psycholoog Den Haag kunt verwachten tijdens therapie.

Het voelt een beetje intimiderend

Als dit de eerste keer is dat je een therapeut bezoekt, voel je je wellicht een beetje geïntimideerd door de gelegenheid, of zelfs angstig. Daar is niets mis mee. Onthoud dat therapiesessies zijn ontworpen om diep in jouw emoties en gemoedstoestand te komen. Deze sessies vereisen dat je jezelf openstelt en vrijuit spreekt over dingen die heel persoonlijk voor je kunnen zijn. Het is oké als je je zorgen maakt over dat vooruitzicht. Maar maak je geen zorgen. Jouw therapeut zal ervoor zorgen dat jij je zo comfortabel mogelijk voelt.

De eerste sessie zal licht zijn

Het komt niet vaak voor dat je tijdens de eerste therapiesessie diep in je emoties moet graven. In de meeste gevallen gaat de eerste sessie over het inleiden, elkaar leren kennen en het opbouwen van een goede verstandhouding tussen jou en je therapeut. Daarnaast zal de psycholoog ook proberen jouw huidige gemoedstoestand te peilen, en op basis van die beoordeling maken jullie een plan, inclusief hoeveel sessies je per week nodig hebt.

Het kan erg emotioneel worden

Therapie is niet eenvoudig. Vergeet wat je in de films ziet. Dit is een zeer ernstig medisch proces dat diep in je hoofd probeert te komen en de gevoelens die je tegenhoudt naar voren probeert te brengen. Soms kan de therapie erg intens en erg emotioneel worden voor de betrokken patiënten. Wees niet bang om kwetsbaar te zijn tijdens een sessie. Hoe meer je deze complexe emoties verkent, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om je beter te voelen.

Alles is vertrouwelijk

Zoals je wellicht al vermoedt, deel je tijdens de sessies veel persoonlijke dingen met een psycholoog.t, deel je tijdens de sessies veel persoonlijke dingen met een psycholoog. Dit kunnen dingen zijn die je nog nooit aan iemand hebt verteld en misschien wil je niet eens dat ze uitlekken. Je hoeft je geen zorgen te maken. Je bent beschermd met 100% vertrouwelijkheid. Wat je ook vertelt, je therapeut staat tussen jullie in en niemand anders zal het ooit weten. Ja, therapeuten houden gegevens bij, maar ze zijn alleen voor henzelf bestemd.

Anderen lazen ook