Waarom performance management niet alleen voor grote bedrijven is

De meeste mensen in het bedrijfsleven hebben er wel eens wat van gehoord, performance management. Vaak wordt er gedacht dat dit enkel en alleen wordt gebruikt binnen grote corporaties. Echter, niets is minder waard. Performance management is juist ontzettend belangrijk voor de kleinere bedrijf en met name groeiende ondernemingen. Bij performance management gaat het niet alleen om het einde van het jaar evalueren maar ook om de tevredenheid onder de werknemers. Het belangrijkste is misschien wel het geluk van je werknemers, of zij betrokken zijn bij het bedrijf en samen werken aan bedrijfsdoelstellingen. 

 

De stappen die je moet ondernemen

Om te beginnen is het verstandig om doelen te stellen. Waar je van uit gaat is dat werknemers hun best doen in hun werk, toch hebben sommige werknemers net wat meer aanmoediging nodig dan andere. Verwachtingen moeten dus goed afgebakend worden, zo voorkom je teleurstelling en creëer je duidelijkheid. Als werknemers weten wat er van hun verwacht wordt dan zullen ze ook een stuk beter presteren. Je kunt dit voltooien door middel van plannen, doen, checken en actualiseren. Betrek de werknemers zo veel mogelijk bij de organisatie en de motivatie zal dan ook groeien. 

 

De tweede stap is het ontwikkelen van een verantwoordelijkheids gevoel bij mensen. Betrek dus zoveel mogelijk werknemers zodat zij zich aangesproken voelen. Meet daarom de mate van betrokkenheid binnen je bedrijf tussen de werknemers. Meten is namelijk weten. Zo krijg je een duidelijk beeld met hoe hoog deze ligt en hoe je dit kunt verbeteren. 

 

Daarna is het verstandig om leiderschap en coaching te ontwikkelen. Hiervoor kan er gekeken worden naar de managers. Goede ondersteuning zorgt namelijk voor betere prestaties. 

 

Dan is transparantie een zaak die niet over het hoofd gezien moet worden. Transparantie binnen de organisatie zorgt voor het aanmoedigen van prestatie. Wees dus zo transparant mogelijk over de processen, zo krijgt iedereen meer inzicht en begrip. Zorg dus dat je processen eenvoudig en duidelijk zijn. Dit voorkomt veel verwarring en hectiek. 

 

Als laatste is het de bedoeling dat er een goed toekomstbeeld wordt geschept. Iets om daadwerkelijk naar te streven en wat ervoor zorgt dat alle werkzaamheden niet voor niets voelen maar ook daadwerkelijk een doel hebben.

 

Een must

Alles hierboven is een onderdeel van performance management. Het is dus een echte must om de productiviteit van je werknemers te verhogen en zo tot een veel beter resultaat te komen dan voorheen.

Anderen lazen ook