Boot kopen? Dit is waar je op moet letten!

Lekker een middagje varen over rivieren, plassen of andere wateren… dat ziet iedereen wel zitten! Steeds meer mensen kiezen ervoor om een bootje aan te schaffen om op een warme dag het water op te gaan. Verder zijn dit soort boten ook prima geschikt voor vissers! Maar waar moet je nou precies op letten bij het kopen van een boot? Hieronder geven we een aantal tips zodat jij de juiste keuze kunt maken. 

Een elektromotor is cruciaal voor vissers

Als je op het punt staan een boot aan te schaffen, ga dan eerst goed na wat voor buitenboordmotor er bijzit. Je kunt namelijk het beste kiezen voor een boot met elektromotor. Deze motoren zijn niet alleen beter voor het milieu, maar zijn daarbij veel stiller vergeleken met een benzinemotor. Veel vaargebieden in Nederland zijn verboden voor benzinemotoren omdat ze veel lawaai maken. Aangezien elektromotoren stiller zijn mogen boten met een elektrische aandrijving wel deze gebieden betreden. Je kunt met een elektromotor dus op veel meer plekken varen, waaronder natuur- en stiltegebieden.

Een electromotor is dus niet te missen voor vissers. Allereerst kun je veel meer plekken betreden waardoor je misschien wel extra bijzondere vissen kunt vangen. Bovendien schrikt een elektromotor de vissen minder af. Zo voorkom je dat alle vissen vertrekken zodra je aan komt varen. 

Welke boot kan ik het beste kiezen?

Er zijn veel boten te vinden op het internet. Hoe maak je nou de juiste keuze uit alle mogelijke opties? Allereerst is het belangrijk om te filteren op jouw behoeften. Als je denkt veel weg te gaan met een grote groep dien je voor een grotere boot te kiezen. Mocht je denken vooral in je eentje te gaan varen, dan kun je beter zoeken naar boten van een kleiner formaat. Als je wilt gaan vissen met je boot moet je ook rekening houden met ruimte voor opslagkisten en aas, dus neem dit mee bij het maken van je keuze. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan de whaly boten. Een whaly boot is ontzettend stevig doordat het volledig is gemaakt van kunststof. Hierdoor is een whaly boot erg veilig en kun je er flink wat kilometers mee varen. Je kunt deze boten in allerlei groottes en kleuren verkrijgen. Ook zijn er whaly boten met stuur en overkappingen. Een whaly boot is relatief goedkoop en zijn geschikt voor beginners. Wellicht zit er een boot voor jou bij! Daarnaast is het ook altijd goed om rekening te houden dat je een reddingsvest hebt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je stil komt te liggen zonder er eentje bij te hebben

Anderen lazen ook