Een traplift huren, is dat mogelijk?

Als je kapitaalkrachtig bent kun je een nieuwe traplift kopen. Maar soms is dat door een gebrek aan genoeg financiële ruimte niet mogelijk. In dat geval zou je dan gebruik kunnen maken van de optie om een gebruikte te kopen. In de meeste gevallen zijn die wel wat goedkoper. Maar heb je tijdelijk een traplift nodig? Dan komt een traplift huren je in dit geval zeker beter uit. In deze blog vertellen we je meer over het huren van een traplift. 

Wat voor type trapliften kun je huren?

Je kunt verschillende types trapliften huren. Heb je behoefte aan één of meerdere bochten? Het ligt allemaal bij jou wat je wil hebben. Het enige wat je moet doen is aangeven dat je behoefte hebt aan een specifieke traplift en het wordt voor je in orde gemaakt. Er zijn verschillende voordelen aan het huren van een traplift. Eén van de voordelen is dat je je niet druk hoeft te maken over het onderhoud van de traplift. Dat wordt namelijk gedaan door het bedrijf waar je je traplift hebt gehuurd. Nadat je een traplift niet meer nodig hebt, wordt je traplift kosteloos gedemonteerd. Je trap is daarna dus weer helemaal vrij om op te kunnen lopen.

Welke vergoedingen zijn er voor een traplift?

Naast de huur is het mogelijk om een traplift vergoeding te krijgen voor de aanschaf. Je kunt hierbij denken aan een vergoeding als WMO of een andere vorm van subsidie. Ga hiervoor in gesprek met je gemeente, zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoer en de uitkering van de traplift vergoeding.   

Moet je huren of kopen?

Of je een traplift wil huren of kopen kun je het beste zelf aangeven, omdat elk geval van elkaar verschilt. Heb je permanent een traplift nodig? Dan zou je een traplift kunnen kopen. Maar in een geval waarbij het gebruik van tijdelijke aard is, kun je ervoor kiezen om het te huren. Tussen deze twee gevallen heb je natuurlijk situaties waarbij je daadwerkelijk zal moeten kijken wat het wordt. Voor welke optie je ook kiest, het is altijd goed om wijs te handelen. Wat je zeker moet doen is een traplift prijsvergelijking uitvoeren. Je kunt op basis van deze vergelijking een keuze maken.

Anderen lazen ook