Waarom is chatten met vreemden zo populair geworden?

In de afgelopen jaren is online chatten enorm in populariteit toegenomen. Wat ooit begon als een online chatbox met je vrienden, is onmiddellijk uitgegroeid tot een online chatbox met vreemden. Enkele jaren geleden begonnen de populaire dating websites met het aanbieden van online chats, maar tegenwoordig is de gratis chat ook gericht op het vinden van vrienden of van een eenmalig goed gesprek. Chatten met onbekenden is helemaal niet meer zo vreemd. Wil je het weleens proberen, maar spoken er nog altijd twijfels door je hoofd? Om je een beetje op weg te helpen staan in dit artikel de drie redenen waarom het chatten met vreemden zo leuk kan zijn!

Je kan over alles praten

Laten we eerlijk zijn: soms zouden we willen dat we onze problemen konden voorleggen aan iemand die volledig buiten de situatie staat. Hoe fijn is het dan om jouw probleem online te delen met iemand die je helemaal niet kent! Dit betekent dat je over allerlei problemen en onderwerpen kunt praten, zonder je persoonlijk aangevallen te voelen. De persoon met wie je chat, heeft immers geen idee wie jij bent. Dit kan voor een heel open en prettig gesprek zorgen. Misschien voelen zij zich hetzelfde als jij, en kun je goed advies met elkaar uitwisselen. Want eerlijk is eerlijk, soms nemen we advies liever aan van een vreemde dan van een dierbare.

Het kan heel gezellig zijn

Veel mensen missen een beetje menselijk contact gedurende de dag, bijvoorbeeld wanneer je thuis aan het werk bent. Online chatten met vreemden is de perfecte oplossing voor dit probleem. De gesprekken kunnen namelijk heel gezellig zijn, en vind je het niet leuk? Dan klik je gewoon door naar de volgende! Misschien vind je uiteindelijk wel nieuwe vrienden die dezelfde passies en hobby's hebben als jij! Als je een klik voelt met iemand, kun je zelfs besluiten om vaker met elkaar te chatten. Zo kan een simpele online chat uitlopen op échte vrienden en nieuwe relaties.

Je bent anoniem

Op veel online websites kun je anoniem chatten met andere personen. Dit betekent dat jullie persoonlijke gegevens niet worden prijsgegeven tijdens het gesprek. Je weet dus niets van elkaar, en dit zorgt voor een bepaalde vrijheid en eerlijkheid binnen het gesprek. De anonimiteit zorgt ervoor dat je gemakkelijk een gesprek kunt weigeren of beëindigen. De persoon aan de andere kant van de chat weet immers toch niet wie je bent. Zo kun je gevoelens, twijfels en angst buiten het gesprek houden. Dit zorgt ervoor dat je meer vrijheid voelt binnen een gesprek, en eerlijker kunt zijn tijdens de gesprekken. De anonimiteit van een online chat maakt het zeker het proberen waard!

Anderen lazen ook