Magneet kopen voor bij jouw thuis

Je kunt een magneet overal voor gebruiken, zowel in als buiten het huis. Neem bijvoorbeeld voor in de tuin. Zo kun je een magneet op een bloempot monteren en deze ergens aan vast maken. Houdt er dan wel rekening mee dat je een magneet gebruikt die geschikt is voor buiten. Vergeet ook niet dat de magneet het gewicht moet kunnen houden van de bloempot, wanneer deze water opneemt wordt hij ook zwaarder. Je kunt ook een magneet kopen voor horren. Dan kun je gemakkelijk de horre monteren en ook weer demonteren. Je kunt als hobby ook gaan magneetvissen en dus een vismagneet kopen. Magneetvissen is niet vissen uit het water halen door middel van een magneet. Je vist dan op metaal wat in het water ligt en haalt dit naar boven. 

Soorten magneten

Magneten komen natuurlijk in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld potmagneten, magneetbanden, magneettape en natuurlijk vismagneten. Ieder van deze magneten heeft zijn eigen eigenschappen en gebruiken. Een potmagneet is een platte ronde magneet met daaromheen een omhulsel. Deze heeft vaak aan de bovenkant een haak zitten of een schroef idee dat je het ergens in kan draaien en dan iets er aan ophangen. Een magneetband is eigenlijk precies wat het omschrijft, een band die magnetisch is. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om dingen te markeren op een stelling of koelkast. Magneetbanden kunnen namelijk in meerdere kleuren komen. Het lijkt een beetje op magneettape maar het verschil is dat je de tape overal op kunt monteren en dan kleine dingen er aan op ophangen. Ook kun je er dingen mee monteren zoals horren. Verder kun je de magneettape makkelijk in stukken knippen zodat je gemakkelijk een niet magnetische ondergrond gedeeltelijk magnetisch kan maken.

Magneetvissen

Een van de magneten die nog niet is benoemd is is vismagneet. Als je een vismagneet koopt lijkt deze op een potmagneet. Het grote verschil is echter dat de vismagneet veel sterker zal zijn. Met magneetvissen zul je allerlei verschillende materialen naar boven halen. Dit kan iets kleins zijn zo simpel als een paperclip, maar als je in de gracht gaat vissen kun je nog wel een fiets tegen komen. De plekken waar magneetvissen populair is zijn sloten meren of langs de waterkant. Als tip wordt wel altijd aangeraden om handschoenen te dragen. Je weet namelijk nooit wat je boven water haalt. Zo kun je bijvoorbeeld een oud stuk metaal opvissen wat roestig en scherp kan zijn. Met handschoenen zul je je minder snel bezeren en krijg je ook geen vieze handen.

 

Anderen lazen ook