Waarom goede werkhandschoenen een must zijn

Als je regelmatig klust of in de tuin werkt, zijn goede werkhandschoenen geen overbodige luxe. Ook als je jouw handen wil beschermen tijdens huishoudelijke klusjes is het slim om voordelige latex handschoenen te dragen. In deze blog lees je waarom werkhandschoenen een must zijn. Als je tuinwerk doet werk je veel met je handen en soms is het nodig om iets vast te pakken waar stekels of andere uitstekende delen aan vast zitten. Om te voorkomen dat je je handen bezeerd zijn tuinhandschoenen de uitkomst. Daarnaast kun je veel sneller werken als je niet hoeft op te letten wat je allemaal beetpakt. Ook bieden werkhandschoenen een stevige grip. Als je bijvoorbeeld veel in de weer bent met tuingereedschap is wat extra grip tijdens het werk mooi meegenomen, zoals tijdens het bedienen van een zaag of een bosmaaier. Met een goede grip heb je meer controle over wat je doet en daardoor kost tuinwerk minder moeite. 

Waar let je op als je werkhandschoenen koopt

Het belangrijkste van werkhandschoenen is het kiezen van de juiste maat. Dit is niet alleen voor je gemak, maar ook voor je veiligheid. Als je te grote werkhandschoenen draagt tijdens het werk zul je merken dat het juist lastiger is om prettig te werken, want als je niet oppast glijden ze van je handen af. Met te kleine handschoenen zul je merken dat je jouw vingers niet vrij kunt bewegen. Daarom is het slim om zelf een paar aan te schaffen in plaats van de handschoenen van een ander te lenen. Bedenk je van tevoren welke klusjes je gaat doen, zodat je de juiste werkhandschoenen kiest. 

Latex handschoenen voor huishoudelijke klusjes

Met latex handschoenen weet je zeker dat je handen beschermd zijn tegen schoonmaakmiddelen en andere chemicaliën die in water zijn opgelost. Ook als je niet wilt dat je handen in contact komen met ander vuil is het aan te raden om latex handschoenen te dragen. Als je niet precies weet wat je aan gaat treffen, tijdens bijvoorbeeld een verhuizing, neem je een goede maatregel door alvast een paar latex handschoenen aan te schaffen. En wat dacht je van schoonmakers die sanitair schoonmaken of mensen met een gevoelige huid die snel last hebben van huidirritatie zodra ze met zeepsop in contact komen tijdens het afwassen. Ook als je eten bereidt voor andere mensen is het dragen van latex handschoenen een uitstekende optie. Op deze manier weet je zeker dat je hygiënisch werkt. 

Anderen lazen ook