Een sleutel afgebroken? Hier een paar tips om dit goed aan te pakken

Een sleutel afgebroken? Hier een paar tips om dit goed aan te pakken

Wanneer je sleutel is afgebroken in het slot is dat behoorlijk vervelend. Je slot zit dan dicht en je kunt hem niet open krijgen. Daardoor kun je bijvoorbeeld je huis niet meer in of je fiets niet meer van het slot halen. Dit zijn best vervelende situaties en daarom hebben wij een paar tips om dit goed aan te pakken als dit is gebeurd.

Analyseer hoe de sleutel is afgebroken

Wanneer de sleutel buiten het slot om is afgebroken is dat vaak veel fijner. Je zou de sleutel dan kunnen lijmen of hem opnieuw laten maken bij bijvoorbeeld een slotenmaker Utrecht

Mocht je toch de pech hebben dat je sleutel in het slot is afgebroken, dan is het slim om deze eruit proberen te krijgen. Dit kun je proberen met een magneet of een nijptang. Als dit niet lukt, dan kun je wat zwaarder geschut inzetten. Een figuurzaagje, een sleutel verwijderaar, een boor of een schaar zouden goede hulpmiddelen kunnen zijn. Wanneer je een van deze middelen wilt gebruiken, is het wel van belang dat je je eigen veiligheid in de gaten houdt. Wanneer jij heel lomp te werk gaat kan het maar zo gebeuren dat je jezelf per ongeluk pijn doet en dat moet je natuurlijk zien te voorkomen.

Creëer een groter oppervlak

Wanneer je met een van de middelen aan de slag wilt om de sleutel eruit te krijgen is het slim om het oppervlak eerst wat groter te maken. Door het groter te maken zul je zien dat je meer kracht kunt zetten of meer speling creëert voor de sleutel. Als je bijvoorbeeld net naast het gat waar de sleutel in vast zit iets ruimte maakt, dan kun je proberen om hem er met kleine bewegingen er uit te krijgen. Als je dit gaat doen krijg je wel schade aan je slot en zul je hem misschien wel moeten vervangen.

Een ander het laten proberen

Wanneer het je zelf niet lukt of je durft het niet aan om het te doen, is het slim om hier ook niet mee verder te gaan. De kans dat je dan gefrustreerd raakt en jezelf pijn doet is behoorlijk groot en dat zal de situatie niet helpen. Het is dan slimmer om er iemand anders naar te laten kijken. Dit kan een slotenmaker Den Haag zijn of iemand in jouw directe kring die erg handig is en vooral ook geduldig is.

 

Een slotenmaker zal het waarschijnlijk niet op dezelfde manier doen als jij het zelf zou doen. Dat komt omdat een slotenmaker alle middelen heeft om dit op een gemakkelijke en efficiënte manier te doen. 

 

Anderen lazen ook