Verschillende boren voor klussen in huis

Je hebt een hoop verschillende boren die je kunt gebruiken voor als je van plan bent om thuis te gaan klussen. Als je weet wat voor klusjes je gaat doen kun je online veel vinden over welke boor hier het meest geschikt voor is. Je hebt verschillende boren voor allemaal andere ondergronden. Hier zijn een aantal verschillende boren die jij nodig kunt hebben voor klusjes rondom en in huis. 

 

Het aanschaffen van een speedboor of vlinderboor

De speedboor, die ook wel een vlinderboor wordt genoemd, is een variant van een houtboor. Deze boor is geschikt om in zachte soorten hout te boren. Je kunt een vlinderboor voornamelijk gebruik in een roterende variant. Het is een standaard boormachine met een hoog toerental waardoor je snel gaten kan boren. De speedboor heeft voorsnijders die het werk erg gemakkelijk maken. Let bij het gebruiken van deze boor wel goed op dat je het aanzetpunt exact op de goede plaats centreert. Er zijn verschillende maten speedboren die allemaal zijn voorzien van het quick lock systeem zodat ze niet weg kunnen slippen. De boor komt samen met een accu die voorzien zal zijn van een standaard spankop. Als je de speedboor gebruikt, dan zal die bij het juiste aanzetpunt aan de andere zijde van het hout eruit komen om ervoor te zorgen dat er geen splinters ontstaan. 

 

Het gebruiken van een betonboor

De betonboren die je in de winkels en online kunt kopen zijn geschikt om hardere materialen te doorboren. De meeste betonboren hebben een punt die iets breder is dan een spoed. Je kunt deze boor gebruiken om zwaardere materialen te doorboren. De meeste betonboren komen met een Special Direct Systeem. Dit systeem wordt vaak afgekort met SDS. Door de groeven die een betonboor heeft in de as, is de krachtoverbrenging een stuk beter dan voorheen. Bij het kopen van een betonboor is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je een SDS-boormachine nodig hebt. Deze variant van de boor is een stuk makkelijker om mee te werken en zal je veel tijd en moeite besparen. Er zijn een hoop verschillende boren van verschillende merken. Voordat je een boor gaat aanschaffen is het slim om te kijken naar welke boor het meest geschikt is voor het klusje dat jij wil gaan doen.

 

Eigenschappen van een metaalboor

Een metaalboor heeft vaak een afgezakt punt. De punt is vrij scherp waardoor die gemakkelijk door het metaal heen kan. Metaal is vaak erg glad en om grip te krijgen met de boor moet je langzaam beginnen met boren. Let er dan ook op dat je niet te hard duwt bij het boren om er sneller doorheen te komen. Laat de boor zelf het werk doen. 

 

Anderen lazen ook