Moet je je bedrijfspand leegruimen? Lees hier hoe je dat doet!

Ben je failliet en moet je daardoor je gehele bedrijfspand leegruimen? Of ga je verhuizen naar een nieuw pand en wil je daarvoor enkel nieuwe meubels en inventaris gebruiken? In beide gevallen moet je het oude pand leegmaken, en dat is niet altijd een makkelijke klus. Zeker als het een zeer groot en complex gebouw betreft kun je dit het beste uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van een bedrijfsontruiming. Zij weten precies hoe ze de klus aanpakken, waar ze de inventaris (zoals meubels, accessoires en oude vloerbedekking) kwijt kunnen en hoe je het pand bovendien reinigt.

Bedrijfspand leegruimen: Stap 1

Het eerste wat je moet doen is selecteren welke spullen en inventaris je in het nieuwe pand wilt gebruiken, of wat je eventueel op een andere locatie wilt bewaren. Uiteraard pak je alles wat met de administratie te maken heeft in, maar je kunt wellicht ook planten meenemen en accessoires zoals prullenbakken en dergelijke. Dit zijn immers dingen die je ook op een andere locatie prima kunt gebruiken, ook als je nieuwe bureaus en boekenkasten aanschaft. Haal ook kunstwerken van de muur om ze mee te nemen naar het nieuwe pand, of te verkopen als je ze niet meer wilt gebruiken. In principe moet je enkel meubels en accessoires achterlaten die je echt niet meer kunt gebruiken, en die je bovendien amper wat opleveren als je ze zou verkopen.

Bedrijfspand leegruimen: Stap 2

Heb je eenmaal alles uit het pand verwijderd wat niet meer van waarde is voor jou of het bedrijf? Dan kun je de rest van de bedrijfsontruiming uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zij halen de rest van het pand leeg, en zorgen ervoor dat alle meubels, oude vloerbedekking en zelfs lampen de juiste bestemming krijgen. In sommige gevallen betekent dat dat het naar de stort gaat, maar ze kunnen ook een tweede leven krijgen, of naar de kringloop worden gebracht. Jij hoeft je er in ieder geval geen zorgen over te maken, want als je dit proces uit handen geeft hoef je er zelf helemaal niets voor te doen.

Bedrijfspand leegmaken: Stap 3

De laatste stap is natuurlijk het schoon opleveren van het pand, en het laten uitvoeren van eventuele herstelwerkzaamheden. Deze kun je vaak door hetzelfde ontruimingsbedrijf laten uitvoeren. Tevens kunnen zij de schoonmaak voor hun rekening nemen. Zoals je ziet heb je dus zelf de keuze in hoe uitgebreid je de diensten van zo’n ontruimingsbedrijf wilt afnemen. Zo kun je zelf achterover leunen, en het volledige proces loslaten aan de experts.

Anderen lazen ook