Zeilringen: wat zijn het en waarop moet je letten bij kopen en bevestigen?

Als je net verhuisd bent is het zomaar mogelijk dat je ook nieuwe gordijnen nodig hebt. Behalve de stof heb je daarbij iets nodig waaraan je ze kunt ophangen. Hiervoor zijn zeilringen de perfecte oplossing. Zeilringen zijn kleine ringen die je in de stof perst. Daardoor heb je gaatjes waaraan je het gordijn op kunt hangen. Ook als je een product, vereniging of evenement aan wilt kondigen zijn zeilringen onmisbaar. Zeilringen bieden hiervoor de oplossing om het spandoek aan iets vast te maken. Deze blog gaat over deze ringen. Want waar moet je op letten bij het kopen? En hoe bevestig je ze met tegenring en zonder tegenring?

Opties bij het kopen van een zeilring

Als je zeilringen wilt kopen, is het belangrijk om na te denken over hoe groot ze moeten zijn. Hoe groter ze zijn, hoe opvallender. Dit geldt vaker, denk bijvoorbeeld aan een riem: als je deze goed zichtbaar wilt maken kies je voor grotere gespen. Je kunt er ook voor kiezen om de gesp minder zichtbaar te maken, dan staan andere aspecten centraal. Voor zeilringen is het net zo. Kleinere zeilringen zijn minder opvallend. Als je kiest voor een tegenring, gebruikt om het geheel steviger te maken, zal het geheel in ieder geval groter worden door het formaat van de tegenring. Vaak kun je ook kiezen voor specifieke kleuren. Opnieuw is de vraag hoe opvallend de zeilringen moeten zijn van belang. Niet alleen kleur en grootte zijn kiesbaar, ook is het mogelijk om zeilringen van verschillende materialen te kopen. Zo is het mogelijk om ze van roestvrij staal te kopen.

Een zeilring bevestigen

Als je eenmaal de perfecte zeilring hebt gevonden en gekocht, moet je ze bevestigen. Hiervoor heb je een handpers nodig. Als je een zeilring in leer vast wil maken, moet je eerst een gat maken in het materiaal. Dit kan leer zijn, maar ook kunststof en afdekzeil is een optie . Daarna zet je de ring erop. Mocht je een tegenring hebben, is dit het moment om deze erop te zetten. Vervolgens pers je ze samen. Zonder tegenring hoef je geen gat te maken, maar kun je de zeilring direct in het leer zetten. Als je de twee vergelijkt zie je een duidelijk verschil: de tegenring is een stuk groter.

Anderen lazen ook