Modeblunder voorkomen?

Waar vrouwen veel te kiezen hebben, durven mannen nog maar weinig te experimenteren met hun outfits. Er zijn wel enkele basis outfits die iedereen graag draag. En graag ziet. Want deze standaard outfits zien er vaak fantastisch uit. Ook wanneer je ze iedere dag draagt: met deze outfit kun je nooit fout gaan.

Ga je dus liever niet het experiment aan? Wil je gewoon verzekerd zijn van een goede look? Deze look hebben de tand des tijds doorstaan.

Slim fit zwart pak

Een eenvoudig zwart pak mag niet ontbreken in je garderobe. De kunst van het weglaten: dit pak heeft geen poespas. Het is niet alleen geschikt voor bruiloften, maar voor veel gelegenheden waar je iets netter moet verschijnen dan gemiddeld. Je kunt het bijvoorbeeld ook dragen voor zakelijke bijeenkomsten, nieuwjaar of formele feesten zoals een gala.

Wit overhemd en denim

De combinatie van blauw denim, witte overhemden heren altijd goed. Met deze outfit zie je er moeiteloos perfect. Het kan op iedere informele gelegenheid worden gedragen. Zelfs bij een semi-formele aangelegenheid kun je hier nog mee weg komen. Zeker wanneer je de outfit combineert met een paar nette schoenen. In dit geval kunnen de schoen als accessoire de toon van je outfit bepalen.

Denim overhemd en beige chino

De kleurcombinatie denim en beige of bruin doet het altijd goed. Daarom is de combinatie van een denim overhemd en een beige chino altijd raak. Denim is hip en stijlvol tegelijkertijd. Deze outfit is perfect voor een avondje met vrienden of een avondje stappen.

Shirt met patroon, short in caramel

Voor een ontspannen vakantie of een weekendje weg zoek je comfortabele kleding. Shorts zijn een heerlijke uitweg. Daarop draag je een hip shirtje met een patroontje, zoals zwart-witte strepen. Een comfortabele look, waar je toch een goede indruk mee maakt. En weer eens iets anders dan dies spijkerbroek.

Blauwe broek, wit overhemd, beige blazer

Een andere combinatie die het goed doet in de categorie smart-casual: een blauwe broek (geen denim), getopt met een wit overhemd en een beige blazer. Op een diner of avondfeest is dit de perfecte look: de blazer geeft je kleding meteen klasse, maar je compenseert niet in comfort.

Polo

De polo is echt een voorbeeld van klassieke herenstijl. Niet gek dat polo shirts in iedere garderobe terug te vinden zijn. En toch leveren ze vaak maar weinig enthousiasme op. Misschien komt dat door een negatieve associatie. Maar een polo verdient liefde. Het valt tussen shirt en overhemd in, en is dus een goed kledingstuk dat zwiert tussen casual en formeel. Een goede polo kun je op alles dragen. Kies dan wel voor een 100% katoen variant. Want polyester ziet er goedkoop uit en zijde toont al gauw zweetplekken.

Met deze kledingstukken zit je dus altijd goed!

Anderen lazen ook