Medisch onderzoek laten verrichten

Normaal gesproken ga je naar een dokter toe als je lichamelijke ongemakken ervaart. Maar waarom zou je eigenlijk wachten totdat je iets gaat mankeren? Waarom laat je niet preventief je gezondheid checken? Precies! Je gezondheid is het waard om er zuinig op te zijn. En gelukkig is het aanvragen van een preventief medisch onderzoek ook nog eens heel eenvoudig. Zonder doktersverwijzing kun jij wanneer jou dat schikt medisch onderzoek laten verrichten.

MRI scan: een effectieve onderzoeksmethode

Wil jij jouw gezondheid preventief laten checken? Dan zijn er diverse onderzoeksmethoden die kunnen worden ingezet. De meest gebruikte onderzoeksmethode betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek dat heel breed inzetbaar is. Middels magnetische velden wordt er een beeld verkregen van het te onderzoeken lichaamsdeel. Wil je bijvoorbeeld inzicht in de gezondheid van jouw hersenen? Dan kun je een MRI hoofd laten uitvoeren. Ben je daarentegen juist nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw rug? Dan kun je ook een MRI scan van jouw rug laten maken. Een MRI scan is voor het onderzoeken van tal van verschillende lichaamsdelen inzetbaar. Je kunt dan ook met recht stellen dat een MRI een effectieve en breed toepasbare onderzoeksmethode is.

Andere mogelijke onderzoeken

Als je een complete bodyscan wilt laten uitvoeren, kun je kiezen uit verschillende pakketten. Welk pakket het meest geschikt is als preventief medisch onderzoek, valt zo niet te zeggen. Het hangt geheel van jouw wensen af. Wel staat vast dat een MRI scan onderdeel is van elke bodyscan. Andere onderzoeken die je preventief zou kunnen laten uitvoeren zijn het laboratoriumonderzoek en een dermatologisch onderzoek. Middels een laboratoriumonderzoek kan men een nauwkeurig beeld schetsen van jouw algehele gezondheid. Een dermatologisch onderzoek richt zich specifiek op jouw huid. Ben je ook nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw hart? Dan kun je ook een uitgebreid cardiologisch onderzoek laten verrichten. Welke onderzoeksmethode zou jij willen inzetten bij het verkrijgen van inzicht in jouw gezondheid?

Waarom preventief onderzoek?

Bij een medisch onderzoek denkt men vaak direct aan lange wachttijden. Maar deze associatie is niet langer terecht. In de reguliere gezondheidszorg heb je doorgaans inderdaad wel vaak te maken met lange wachttijden. Maar je kunt nu ook buiten de reguliere gezondheidszorg om medisch onderzoek laten verrichten. Je hebt geen doktersverwijzing nodig voor deze onderzoeken. En ook lange wachttijden zijn hier niet van toepassing. Preventief medisch onderzoek is een waardevolle investering. Je kunt zo namelijk eventuele risicofactoren en aandoeningen vroegtijdig opsporen. Dit draagt doorgaans bij aan een gunstiger verloop. Wacht dus niet totdat je te maken krijgt met lichamelijke ongemakken. Maar kies voor een preventieve bodyscan, kies voor jouw gezondheid.

Anderen lazen ook