Kindling cracker: dit moet je erover weten

 Een kindling cracker is tegenwoordig erg populair. Het is een houtklover die je kunt gebruiken om hout op een veilige manier te hakken. Daarnaast zijn er nog verschillende andere voordelen verbonden aan de kindling cracker. 

 

Wat is een kindling cracker precies?

Wat je met een kindling cracker kunt, is in de inleiding al kort beschreven. Echter, hier blijft het niet bij. Hetgeen wat de kindling cracker erg populair maakt, is dat je er zeer veilig mee te werk kunt gaan. De bijl zit in het systeem verwerkt waardoor je niet het risico loopt dat je doorschiet tegen je been aan. Daarnaast kun je met een kindling cracker snel werken en is het wat minder belastend. De voornamelijkste reden waarom het minder belastend is, is omdat het vrijwel altijd in een keer goed gaat. 

 

Hoe werkt het?

Met een hamer sla je op het de bovenkant van de kindling cracker. Hieronder zit een bijl die vervolgens het hout doormidden hakt. Je handen komen hierdoor niet in aanraking met de bijl of het hout en dat voorkomt verwondingen. 

 

Waarvoor kan je dit gebruiken?

Het lijkt misschien onnodig om geld te betalen voor een houtklover, maar dat is niet zo. Een kindling cracker kan in veel situaties erg handig zijn. Als jij veel objecten in de tuin hebt waarbij je hout nodig hebt, dan is dit de perfecte uitvinding. Een voorbeeld van een object waarvoor je hout nodig hebt, is een houtkachel. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt voor barbecues en houtgestookte hot tubs. 

 

Houtgestookte hottub met kindling cracker 

Een houtgestookte hot tub is een bad met verwarmd water. Dit water wordt verwarmd door het stoken van hout. Een houtgestookte hottub is beter voor het milieu, maar brengt ook een warmere sfeer met zich mee. Het knisperende vuur en de geur van een hout zorgen samen voor een unieke beleving. Een houtgestookte hottub wordt dan ook vaak geassocieerd met een vakantie. mocht je een houtgestookte hottub in de tuin hebben, dan is een kindling cracker het gereedschap om aan te schaffen. Je kunt er dan op een veilige en prettige manier voor zorgen dat je altijd mooie stukken hout hebt voor in de kachel. Een andere reden waarvoor je het zou kunnen kopen, is omdat het er mooi uit kan zien. Een vaste plek waar het hout gehakt kan worden met een kindling cracker ziet er erg gaaf uit.

 

Anderen lazen ook