Is het tijd voor een nieuwe vloer?

Is het tijd voor iets anders in je woning of werkplek? Dat is een begrijpelijk sentiment. De afgelopen tijd heb je waarschijnlijk veel tijd binnen gespendeerd, en dan raak je snel uitgekeken op je omgeving. Het doet dan deugt om het een en ander af en toe te veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld de muren een andere kleur geven, of een tapijt neerleggen. Maar je kunt het ook iets uitgebreider aanpakken, en gewoon kiezen voor een hele nieuwe vloer. 

Met laminaat ben je zo klaar

Dat klinkt misschien als een enorme klus, maar dat valt heus wel mee. Als je er een weekend voor vrijmaakt moet het binnen die tijd wel lukken, en kun je maandag gewoon je dagelijks leven weer oppakken. Zeker als je kiest voor iets als laminaat, of pvc vloeren. Beide opties hebben een kliksysteem en kunnen dus in elkaar geschoven worden, zonder al te veel moeite of grote ingrepen. In tegenstelling tot een gietvloer, stenen tegels of echt hout gaat dit dus een stuk sneller. Bovendien is het makkelijker, en, ook niet onbelangrijk, ook veel goedkoper. Zonder dat het afdoet aan hoe het er uit zal zien.

In een paar klikken een nieuwe look

Dat het makkelijk en snel gaat, betekent niet dat het saai of doorsnee moet worden. Er zijn talloze kleuren en opties, bij zowel laminaat als pvc vloeren. Wil je een vloer die lijkt op donker hout? Geen probleem. Liever alles helemaal wit? Ook prima! Ook kun je kiezen voor iets wat lijkt op tegels, op steen, of op helemaal niks, gewoon effen. Net wat je smaak is, en wat er bij je inrichting past. Bovendien hoeft het niet voor altijd te zijn. Omdat het zo makkelijk en betaalbaar is, kun je om de zoveel jaar wisselen, om de boel fris te houden. Zo verveel je je nooit in je eigen huis.

Je kunt het ook laten doen

Maar je hoeft het leggen van je nieuwe vloer natuurlijk niet helemaal in je eentje op te knappen als je daar geen tijd voor of zin in hebt. Je kunt hulp vragen van een vriend of broer of zus, of er echt iemand voor inhuren. Veel bedrijven waarbij je laminaat en pvc vloeren kunt aanschaffen bieden er ook de klik- of legservice bij aan, zonder dat daar heel veel kosten bovenop komen. Check dat vooral van tevoren even. Scheelt jou weer werk!