Graafmelding doen bij machinaal graven

Als je machinaal gaat graven, dan moet je van tevoren een klic melding doen. Het kan zijn dat je dit nog niet wist, maar hier wordt uitgelegd hoe dit precies in zijn werk gaat. Het is namelijk al binnen 1 minuut geregeld, en het kan gemakkelijk via een smartphone of een desktop. Als je een graafmelding wil doen, ga je naar een website waar je deze melding kan doen. Vervolgens selecteer je het graafgebied waar je wil gaan graven. Bij stap 2 vul je alle werkzaamheden in die je gaat uitvoeren. Bij stap 3 vul je al je gegevens in, en bij stap 4 betaal je om de graafmelding te voldoen. De kosten voor een graafmelding bedragen €43,56 per melding, en deze blijft 20 werkdagen geldig. Je mag dus niet zomaar overal gaan graven zonder een graafmelding te doen. Het is wettelijk verplicht om een graafmelding te doen, zowel voor bedrijven als voor particulieren. En het is ook belangrijk om de klic-app te downloaden.

Klic-app

Vergeet niet om de klic-app te downloaden op je smartphone, want sinds 1 april 2021 is het ook verplicht om de klic melding digitaal te kunnen bekijken via de klic-app. Aan een geprinte versie heb je dus niet genoeg. Wil je een klic melding doen? Dan wordt de melding meestal binnen 1 werkdag geleverd. Het is dus vaak mogelijk om te beginnen met graven binnen 1 werkdag. Het is wel belangrijk om te wachten op de melding wanneer je een klic melding doet. Dit is belangrijk omdat je de melding digitaal moet kunnen bekijken via de app. Wil je na 20 dagen een andere klic melding doen? Dan is dit uiteraard ook mogelijk. Volg dezelfde stappen in de app en doe een andere klic melding en wacht tot je de melding hebt ontvangen. Overigens kom je soms in aanmerking voor een korting. Wanneer is dat het geval?

Ledenvoordeel bij een klic melding

Als jij, of de organisatie waar je voor werkt lid is van Bouwend Nederland of van MKB infra, dan kom je in aanmerking voor ledenvoordeel. Het is dan mogelijk om een kortingscode te krijgen die je bij de betaling kunt invullen. Als je een e-mail stuurt naar info@klic-app.nl, is het mogelijk om de kortingscode te activeren. Vergeet dit dus niet te doen als je hiervoor in aanmerking komt, want het is zonde als je deze korting misloopt. Overigens is er verder geen registratie nodig om een klic melding te doen, en de betalingen gaan zowel via iDeal als via creditcard!

Anderen lazen ook