Een aantal tips voor een speciale en unieke uitvaart

Men ziet tegenwoordig een uitvaart steeds meer dan alleen een afscheid van een dierbare. Er wordt tegenwoordig juist steeds meer het leven van de overledene gevierd. Daardoor groeit de behoefte om de uitvaartzorg op een persoonlijke manier in te vullen. Heel lang heerste er een taboe op onderwerpen zoals sterven en de dood. Deze taboe onderwerpen worden in de maatschappij doorbroken door verschillende televisie programma’s zoals Over Mijn Lijk, De Kist en De reis van je leven. Een aantal tips voor een speciale en unieke uitvaart.

 

Kies voor een persoonlijke uitvaartkist

Je ziet vandaag de dag steeds meer mensen iets bijzonders doen met de uitvaartkist. Daarmee geven ze de uitvaart een persoonlijk tintje mee. Het is mogelijk te kiezen uit diverse uitvaartkisten. Denk aan verschillende soorten houtsoorten en verschillende soorten kleuren. Het is ook mogelijk om zelf een kist te laten bouwen. Ook is het mogelijk om de uitvaartkist te laten beschilderen door uitvaartzorg

 

Op het gebied van vervoer is er veel mogelijk

Op het gebied van vervoer is er van alles mogelijk tijdens een uitvaart. Hoe wil je je geliefde naar zijn of haar laatste rustplek brengen? Is dat in een klassieke rouwwagen? Of denk je meer aan een mooie koets met paarden? Misschien wil je de uitvaart in een omgebouwde autobus laten doen. Wat denken van een bakfiets, schip of trouwe vierwieler. Het is tegenwoordig allemaal mogelijk en je kunt het helemaal afstemmen naar eigen wens. De keuze ligt helemaal bij jou.

 

Van een kopje koffie tot een borrel

Wat betreft de catering is er ook van alles mogelijk. Klassiek is een kopje koffie met cake na de plechtigheid, maar ook wordt er vaak een borreltje ingeschonken. En met champagne kun je de nabestaanden en belangstellenden nog een keer laten proosten op je leven. Laat de borrel plaatsvinden rondom je kist waardoor je letterlijk nog een keer in het middelpunt staat. En de hapjes mogen ook niet ontbreken. Van lekkere originele bitterballen en chips tot zoetigheden en tapas. Je kunt zelf kiezen wat bij jou en je nabestaanden past.

 

Kies een favoriete uitvaartlocatie uit

Een passende locatie bij een uitvaart is een begraafplaats, kerk of uitvaartcentrum. Maar er zijn ook andere locaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar je graag komt. Dat kan in je eigen huis zijn, maar bijvoorbeeld ook je favoriete kroeg of sportkantine. Door het kiezen van een plek waar je een bijzondere relatie mee hebt kun je de uitvaart een persoonlijk tintje meegeven. Bijvoorbeeld een Crematie amsterdam.

 

Anderen lazen ook