Behoud het groen in de tuin

Eindelijk is het warme weer in ons land aan het binnentreden. Hierdoor kunnen veel mensen weer van de natuur genieten en men gaat dan ook erg graag naar buiten in deze tijd. Mensen kiezen er in deze tijd ook vaak voor om zo veel mogelijk in de tuin te gaan zitten. Hoewel tuinen tegenwoordig bijna zeldzaam aan het worden zijn, de mensen die wel nog een tuin achter hun huis hebben genieten hier maar wat graag van. Veel mensen verzorgen hun tuin graag en besteden dan ook vaak tijd om de tuin er op z’n best uit te laten zien. De bloemen en planten in de tuin zijn hier een belangrijk onderdeel van. De grond in de tuin moet er daarnaast ook het liefst zo verzorgd mogelijk uitzien. Er zijn namelijk diverse insecten die het groen in de tuin maar wat graag opeten en een beetje verpesten. 

 

Wolluis 

De wolluis is vooral bij de planten vaak een grote boosdoener. De witte luis kan er dan ook voor zorgen dat de planten in de tuin richting de gele kleur verkleuren en daarnaast zal er een substantie op de planten ontstaan dat op wol lijkt. Hier heeft dit insect dan ook z’n naam aan te danken. Wanneer je last hebt van wolluizen op de planten buiten, is het erg belangrijk om hier wat tegen te doen. Voor de planten buiten is de beste optie van het bestrijden van de wolluis, door een roofkever in de plant te plaatsen. Eén van de meest bekende roofkevers is het lieveheersbeestje. Het. Lieveheersbeestje zal er vervolgens voor zorgen dat de wolluizen zich niet langer op de planten buiten zullen bevinden. Let er wel op dat deze methode niet bij kamerplanten gebruikt kan worden. 

 

Engerlingen 

Engerlingen zijn vervelende larven die de grond in de tuin kunnen aantasten. Deze larven zullen ervoor zorgen dat de vruchtbaarheid van de grond sterk af zal nemen. Daarnaast zullen de larven de wortels in de grond opvreten. Hierdoor zal eventueel gras op de grond dus ook erg aangetast kunnen worden. Uit de larve kan een kever ontpoppen. Deze kevers zullen zich vervolgens voeden met planten. Om ervoor te zorgen dat de engerlingen uit de grond zullen verdwijnen, kan er gebruik gemaakt worden van aaltjes. Dit is een natuurlijke oplossing die ervoor zal zorgen dat alleen de larven, de engerlingen, aangetast zullen worden. De rest van de grond zal hierdoor gezond blijven en het gras zal ook weer mooi kunnen gaan groeien.

Anderen lazen ook