DIY projecten met beton!

Het is geen traditioneel knutselmateriaal: beton. Maar als je het hebt over beton draait mijn hoofd meteen op volle toeren. Veel mensen weten niet hoe veel leuke dingen je zelf thuis van beton kan maken! Beton bestellen is tegewnoordig een fluitje van een cent. Daarom vindt je in deze blog allerlei ideeën wat je met dit materiaal kan doen.

Stoere kaarshouders

Op zoek naar een stoere kaarshouder voor waxinelichtjes? Maak ze van beton. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een siliconen mal. En beton, natuurlijk. Combineer het stoere materiaal met een lieflijke hartje, of maak een abstracte reeks aan kokers of bollen. Je kunt eindeloos variëren. Druk een ingevet waxinelichtje in de mal en laat de boel uitharden.

Robuust opbergdoosje

Iedereen heeft het wel in huis. Een schaaltje gevuld met paperclips, veiligheidsspelden, munten, elastiekjes en haarspeldjes. Voor kleine dingetjes die je snel even kwijt moet, en snel weer wilt kunnen vinden. Ontwerp een stoer containertje in beton en raak nooit meer je spullen kwijt!

Sieraden

Ook sieraden kun je mooi opbergen met behulp van beton. Denk bijvoorbeeld aan een ringhouder: je maakt simpelweg een reeks aan kegeltjes en schuift daar zo je ringen overheen. Kies voor een stoere afwerking door de punt in een metallic verf te dope. Of maak een kommetje of schoteltje, voor losse armbandjes en kettinkjes. Zo geef je jouw dressoir een stoere look!

Onderzetter

Klassieke onderzetters kunnen ook van beton gemaakt worden. Maak een set voor je vrienden en familie, en personaliseer het ontwerp! Een geweldige manier om de kinderen er bij te betrekken. Maar je kunt het ontwerp ook simpel en strak houden, en gewoon voor een vlakke schijf gaan. Wedden dat iedereen graag jouw onderzetters gebruikt?

Kleine plantenbak

Betonnen plantenbakken zijn heel trendy. Maak echter geen bakken voor te grote planten, want dan zijn ze niet meer te tillen. Een kleine plantenbak ziet er echter geweldig uit in moderne ruimtes. Laat het oppervlak kaal of werk het af met een juten koord. Beton is tevens waterdicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vochtvlekken op je tafel. Of je ze nou vult met vetplantjes, een calathea of pannekoekplant: deze betonnen potjes stelen de show.

Asbak

De laatste optie die ik jullie niet wil onthouden: de asbak! Het robuuste materiaal leent zich perfect voor restante brandende sigaretten. Ook een aanwinst voor niet rokers, die rokers te gast hebben in de tuin. Als je dan toch een asbak in huis moet hebben, kan je er beter voor zorgen dat het een asbak met stijl is.

Anderen lazen ook