Alles wat je nodig hebt voor een Harley Davidson

Je Harley is je passie, je kindje en het enige wat er voor jou toe doet. Heel begrijpelijk, het is ontzettend mooi spul. Het is de droom van iedere motorliefhebber en zelfs niet-liefhebbers kijken hun ogen uit als ze een Harley Davidson voorbij zien zoeven. Toch ben je er met alleen een Harley Davidson nog niet als je er graag op wil rijden. We vertellen je in deze blog wat je allemaal nog meer nodig hebt voor het rijden op een Harley Davidson. Lees vooral verder als je benieuwd bent wat je allemaal in orde moet maken om eens flink te kunnen gaan scheuren op je geliefde motor.

Verzekering

Allereerst de verzekering. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met motorrijden kan dat flinke gevolgen hebben. Een goede verzekering is daarom van essentieel belang. Helemaal met een Harley Davidson. Deze motoren zijn zeer kostbaar en dit betekent dat als je schade rijdt, je een flinke factuur van de garage kunt verwachten. Een goede Harley Davidson verzekering is daarom van essentieel belang, al denk je nog dat je zo’n goede rijder bent en dat jij écht geen schade zult rijden. Een verzekering van je motor is natuurlijk gewoon wettelijk verplicht, maar wij raden je aan om een stapje verder te gaan. Met een all risk verzekering Harley Davidson ben je een stukje beter beschermd, ook tegen jezelf. Ook als jij schade rijdt, wordt dit gedekt door de verzekering. Dat is wel zo fijn, dus hier kun je maar beter voor kiezen als je niet zit te wachten op die oh-zo-grote factuur.

Helm

Een helm is ook een vrij cruciaal onderdeel van het motorrijden. Waarom? Nou, als je dit zelf écht niet kunt bedenken: zoals gezegd zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan iedereen overkomen, hier is niets geks aan. Je wil dan dat je goed beschermd bent en met een helm zet je hier een eerste stap in de goede richting. Je zult allereerst de goede helm moeten kiezen qua maat. Hij moet goed aansluiten, maar mag ook niet te strak zitten. Je kunt kiezen tussen een motorhelm van polycarbonaat, glasvezel en carbon. Carbon is hier het duurste type, en ook meteen de lichtste en de meest duurzame. Maak je keuze zorgvuldig, het kan je leven redden. Je kunt op je helm allerlei accessoires toevoegen zoals een microfoontje om te communiceren, een bril en ga zo maar door. 

Anderen lazen ook