Een funderingspaal boren is een goede oplossing

Er zijn nog steeds plekken in Nederland te vinden waar het niet nodig is om te heien om de fundering stabiel te kunnen maken. Maar dat zijn er maar weinig. En dus moet er geheid worden. Dit levert op een leeg, voormalig, weiland, geen problemen op. Je hebt daar niet te maken met buren, met wegen en met andere omgevingsfactoren. Maar wat nu als je hebt besloten om een nieuw huis te gaan bouwen in een bestaande woonwijk? Het laatste dat je dan wilt is de woede van je buren op je hals halen, nog voor je er woont. Heien gaat nu eenmaal gepaard met flinke klappen en dreunen. Is er dan geen manier om dit probleem te omzeilen? Jazeker wel! Je kunt iedere funderingspaal boren.

Een funderingspaal boren: zelfde resultaat, minder overlast

Kijk, dat jij gaat bouwen of een stuk aan je huis of bedrijfspand wilt laten zetten, dat is dan zo. Maar je buren moeten geen overlast ervaren. Of in ieder geval zo min mogelijk. Laat iedere funderingspaal boren en je buren zullen amper merken dat jij een nieuwe fundering aan het plaatsen bent. Met een funderingspaal boren wordt de paal niet de grond in geramd, zoals bij heien wel het geval is, maar als het ware de grond in geschroefd. Je snapt dat dit veel minder overlast zal opleveren.

Breng de buren op de hoogte

Voor je gaat bouwen of zelfs maar jouw grond bouwrijp gaat maken, is het slim om je buren op de hoogte te brengen van jouw plannen. Je hoeft niet om toestemming te vragen, maar om de relatie met je buren goed te houden is het wel slim om te laten weten wat je gaat doen en hoe lang dat, ongeveer, gaat duren. Ook kun je de buren regelmatig updates geven. Ze zullen dan de overlast, die er toch zal zijn, ook als je iedere funderingspaal boren laat, dan als minder storend ervaren.

Zorg dat de verschillende bedrijven met elkaar samenwerken

Het lijkt zo logisch. Je schakelt één bedrijf in voor het funderingspaal boren, een ander bedrijf voor het opmetselen van de muren en weer een ander bedrijf voor het plaatsen van het glas en de elektriciteit. Het is dan wel fijn als de verschillende bedrijven van elkaar weten wat ze kunnen verwachten. Wanneer iets wordt opgeleverd en wanneer een bepaalde levering zal plaatsvinden. Dit kan veel gedoe onderling en ook veel vertraging schelen. Breng de verschillende bedrijven met elkaar in contact voor de beste communicatie.

Anderen lazen ook