Woonkamer inrichten

Heb je net een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, maar het is nu aan jou om je woning zo mooi mogelijk in te richten. Als dit de eerste keer is, kan dit behoorlijk moeilijk zijn. Het inrichten van een woning is niet eenvoudig en iedere ruimte moet je anders aanpakken. Een van de moeilijkste en belangrijkste ruimtes van je woning is natuurlijk de woonkamer. De woonkamer moet goed ingericht worden, zodat je hier heerlijk kunt ontspannen. Het is een ruimte waar je veel samenkomt met het gezin, deze moet daarom ook warmte uitstralen. Naast het kopen van meubels, zoals banken, tafels, stoelen en kasten zijn er ook andere dingen belangrijk. Veel mensen vergeten het vloertapijt, maar wist je dat een vloer tapijt kan zorgen voor een gezellige uitstraling? Met een kelim tapijt kun je de woonkamer helemaal afmaken en is het ook een perfecte blikvanger. 

Wat is kelim precies? En welke andere vintage vloerkleden kun je kopen voor je woonkamer? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt. Lees het daarom eens grondig door.

Wat is kelim?

Kelim is een buitenlandse term en komt vooral uit het warme verre Oosten zoals de Balkan, Turkije of Pakistan. De term Kelim is Turks en komt van het Perzische kelim. Voor de meeste mensen staat het ook wel bekend als een Perzisch tapijt en zie je het steeds vaker terugkomen in woonkamers. Het is eeuwenoud en zelfs in de bijbel is het terug te vinden voor diverse doeleinden. Het wordt namelijk ook gebruikt als wandbekleding en dit werd vooral gedaan in heilige tempel. Deze tapijten en kleden worden gemaakt met verschillende kleuren en vaak ziet dit er heel vrolijk uit. Het past daarom ook bijna bij iedere inrichting en sluit bijna altijd aan op het interieur.

Vintage vloerkleden uit Turkije

Turkije staat bekend om zijn vintage vloerkleden, zoals Perzische tapijten. Als je over vintage spreekt, zijn de tapijten vaak 50 jaar oud. De kleden die uit Turkije komen zijn vaak met de hand gemaakt en deze worden vaak opnieuw handmatig bewerkt. Op deze manier krijgen de vintage vloerkleden een nieuw leven en kunnen ze gebruikt worden voor het inrichten van je woning. Een vloerkleed vintage uit Turkije kun je zelfs gebruiken als wandkleed en dit geeft een geweldige sfeer. Let wel op, want een vintage vloerkleed is niet altijd goedkoop en vaak zijn ze minimaal 400 euro.