Welke kraan past bij jouw wastafel?

Ben je op zoek naar een nieuwe wastafel voor in je badkamer? Als je de perfecte wastafel eenmaal gevonden hebt, moet je direct je aandacht verleggen. Bij een fraaie wastafel hoort natuurlijk ook een fraaie kraan.

Een terechte vraag hierbij is wat nou de juiste kraan is voor bij jouw wastafel. Om het antwoord op die vraag te vinden, zul je jezelf meerdere vragen moeten stellen.

Wat voor kraan wil je hebben?

Het is allereerst goed om te weten dat je uit veel soorten kranen kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een kraan hebben die ook warm water levert? Dan heb je een ander soort kraan nodig dan als je alleen koud water tot je beschikking zou willen hebben. Kijk daarom allereerst goed naar de huidige kranen.

Waar hecht je bij je nieuwe kraan waarde aan?

Ten tweede is het heel belangrijk om over je wensen na te denken. Wil je bijvoorbeeld een grote en opvallende kraan hebben? Of geef je de voorkeur aan een kleine kraan die niet al te veel opvalt? Verder moet je ook goed nadenken over de bediening van de kraan.

Op welke manier wil je de kraan bedienen? Wil je dit middels een draaiknop kunnen doen? Of wil je graag de kraan omhoog en omlaag kunnen duwen? De keuze is reuze én de keuze is volledig aan jou.

Design van de kraan

Kijk je naar het huidige aanbod van de kranen? Dan zie je direct allerlei soorten en maten naar voren komen. De diversiteit is niet alleen op het gebied van de bediening te vinden, maar ook op het gebied van het design. Wil je bijvoorbeeld een sierlijke kraan bij je wastafel hebben? Of geef je de voorkeur aan een strakke, moderne en luxe kraan?

Hierbij moet je goed naar de vormgeving én de kleurstelling kijken. Uiteraard is het van belang dat de vormgeving en kleurstelling bij de wastafel past. Ga dus op zoek naar een kraan die naadloos op je wensen aansluit én naadloos op de wastafel aansluit.

Afstemmen op de andere kranen

Uiteraard heb je in een badkamer altijd met meerdere kranen te maken. Je kunt hierbij denken aan de douchekraan en de kraan bij het bad. In een ideale wereld zou het prachtig zijn om deze kranen op elkaar aan te laten sluiten. Ga daarom op zoek naar een stijl die je bij alle kranen volledig door kunt trekken. Je creëert daarmee een strakke uitstraling en een fraai geheel.

Budget

Tot slot zou je ook nog goed naar je budget moeten kijken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van een nieuwe kraan? Als je naar het huidige aanbod kijkt, valt de diversiteit in de prijsstelling direct op. Alleen al daarom is het belangrijk om een budget voor jezelf vast te stellen.

Anderen lazen ook