Uitvaartverzekering, goed voor later

Het is voor de meeste mensen nu niet echt een onderwerp waar ze veel bij stil staan, maar het is alvast slim om je uitvaartverzekering te regelen. Wist je dat 70% van de Nederlanders al een uitvaartverzekering hebben? Als je bijvoorbeeld in een ongeluk terecht komt en overlijdt dan worden de kosten met zo'n verzekering gedekt. In dit artikel alles over de uitvaartverzekering en wat je erover moet weten.

Wat is een uitvaartverzekering?

Zoals in de inleiding verteld, dekken uitvaartverzekeringen de kosten van de begrafenis of de kosten van de crematie. Een uitvaartverzekering krijgt ook wel de naam crematieverzekering of begrafenisverzekering. In principe is alles hetzelfde. De verzekeraar betaalt een bedrag geld uit, of het verleent diensten. Dit alles gebeurt zodra de verzekerde overlijdt. Nabestaanden kunnen met dit geld of dienst de uitvaart bekostigen. De verzekerde betaalt in ruil een premie per maand.

Keuze wel of geen uitvaartverzekering?

Begrijpelijk dat het veel mensen  van de bevolking zich niet bezig houden met zijn of haar uitvaart. Veel mensen zitten nog in de bloei van hun leven en het is het laatste waar ze aan denken als het aankomt op een uitvaart. Toch doe je er slim aan om het al vroeg te regelen. Immers heeft na onderzoek 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering. Reden voor zo'n hoog percentage is dat de meeste mensen het fijn vinden om hun nabestaanden niet voor de kosten van een uitvaart op te laten draaien. Maar uiteindelijk blijft het geheel jouw eigen keuze.

Waarom zou je voor een uitvaartverzekering kiezen?

Handig om te weten is wat een uitvaart gemiddeld kost om een keuze te maken om voor wel of geen uitvaartverzekering te kiezen. Gemiddelde kosten van een uitvaart in Nederland zijn tussen de 6500 en 9000 euro. Dat is een aardig bedrag die niet iedereen zo snel paraat heeft. Alleen daarom al zou een uitvaartverzekering een goede idee zijn om af te sluiten. Nabestaanden hoeven geen rekening te houden met de kosten. Je sluit het af voor jouw familie, vrienden en kennissen en niet voor jezelf
 

Waar op letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering

Je hebt een groot aanbod aan een goedkope begrafenisverzekering, maar ook duurdere. De gemiddeld begrafenisverzekering kost zo'n 9 euro per maand. Houd rekening met de wensen van je uitvaart. Dat bepaalt de prijs per maand. Wil je het klein houden, dan betaal je automatisch ook een stuk minder. Grootse begrafenissen met veel toeters en bellen zorgt voor een hogere premie. Daarnaast geldt hoe jonger je bent, hoe lager de premie is. Natuurlijk wil het overgrote deel van de bevolking zich niet bezighouden met hun uitvaart, maar het advies luidt hier toch wel doen. Al is het niet voor jezelf, dan wel voor je nabestaanden.

Anderen lazen ook