Wat kan een online marketing bureau doen voor jouw online vindbaarheid?

Steeds meer bedrijven nemen een online marketing bureau in de arm. En dat is niet voor niets. Om echt goede zaken te doen, zul je goed vindbaar moeten zijn op, bijvoorbeeld, Google. Je online aanwezigheid moet in de eerste oogopslag al duidelijk zijn. Een online marketing bureau kan er, samen met jou, voor zorgen dat jij bovenaan komt te staan in Google. Hierdoor zul je meer klanten krijgen en dus meer omzet draaien. Mensen kijken namelijk over het algemeen alleen maar naar de eerste 5 suggesties die Google doet! Maar hoe werkt dat nu? Wat doet een online marketing bureau?

Een online marketing bureau maakt, met jou, de beste online strategie

Dat klinkt best vaag, maar wat het is, is dat het online marketing bureau samen met jou kijkt naar wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat jij online goed vindbaar bent. Of eigenlijk, dat jouw bedrijf online goed vindbaar is. Je hoeft echt niet alles in één keer te doen. Begin gewoon eens met het optimaliseren van je eigen website. Kloppen de zoekwoorden? Zit de website goed in elkaar? Werken alle onderdelen van je website? Doet je webshop wat 'ie moet doen? Wanneer dat in orde is, kun je een stapje verder gaan.

Kies voor zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoorden onderzoek wordt uitgevoerd door de SEO experts van het online marketing bureau. Met zo'n onderzoek kom je er achter of je daadwerkelijk gevonden wordt op de woorden die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Deze zoekwoorden kun je dan weer inzetten om de SEO te verbeteren. Nu is het gebruik van zoekwoorden nog een vak apart. Je wilt niet té specifiek zijn, maar ook niet te globaal. Je wilt dat mensen precies uitkomen bij jouw product.

Voorbeeld. Heb je een webwinkel in sokken? Dan heeft "sokken" als zoekwoord niet heel veel zin. Er komen dan zoveel resultaten, dat je (potentiële) klanten door de bomen het bos niet meer zien. Je zult dus iets specifieker moeten zijn. Kies bijvoorbeeld voor "effen sokken" of "sokken print", dan heb je aangegeven wat jij in je webshop hebt. Om het nog iets verder te specificeren kun je er nog "effen sokken kopen" of "sokken print kopen" van maken. De kans wordt dan steeds groter dat mensen bij jouw webshop uitkomen. En dat is natuurlijk precies wat je wilt!

Wil je meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Blauwe Monsters. Zij kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en de kosten voor een verbeterde online vindbaarheid. 

Anderen lazen ook