Klein product versturen? Kies voor een brievenbusdoos

Het versturen van een pakketje hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Daarbij is het wel erg belangrijk om voor het beste verpakkingsmateriaal te kiezen. Je wilt immers dat een pakket onbeschadigd aankomt op de plaats van bestemming. Wat betreft verpakkingsmateriaal is tegenwoordig erg veel mogelijk. Je vindt voor elk pakketje wel een geschikt verpakkingsmateriaal. Mooi voorbeeld van de ontwikkeling van verpakkingsmateriaal is wel de brievenbusdoos, ook wel eens postdoosjes genoemd. 

Voor kleine producten die door de standaard brievenbus passen

Kies je voor een brievenbusdoos, dan kies je voor een doos die geschikt is voor het verzenden van kleine producten die precies die door de brievenbus passen. Je hebt postdoosjes in de maten A4, A5 en A6. Met een brievenbusdoos kun je kleine producten met een maximale hoogte van 27 millimeter versturen. Deze passen namelijk precies door de standaard brievenbus. Ga je werken met een brievenbusdoos, dan mag het pakket niet groter zijn dan 380x265x32 millimeter.

Denk alleen maar aan de producten die je retour stuurt tegenwoordig

We verzenden tegenwoordig steeds meer pakketten. Denk alleen maar eens aan alles wat je retour stuurt nadat je online geshopt hebt. Sterker nog, om de juiste maat van bijvoorbeeld schoenen te bepalen, bestellen steeds meer mensen meteen twee paar schoenen. Dat betekent dus dat er een paar geretourneerd wordt. Het verzenden van pakketje sis niet erg moeilijk, mits je maar zorgt dat je over goed verpakkingsmateriaal beschikt. En gelukkig zijn de mogelijkheden wat betreft dit materiaal de afgelopen jaren enorm gegroeid.

Het aantal pakketjes dat verstuurd wordt is sterk toegenomen

Mede ook door de corona pandemie is het aantal pakketjes dat verstuurd is, sterk toegenomen. Dat betekende ook dat er steeds meer goede verpakkingsmaterialen op de markt gekomen zijn. Doel van dit materiaal is vooral dat een pakket onbeschadigd op de plaats van bestemming komt. Je komt er niet als je gewoon een doosje bij de supermarkt zoekt en daar het product in doet. Zeker als het doosje te groot is, is de kans op beschadigingen onderweg even groot. Dan namelijk kan het product gaan schuiven en precies dat levert vaak beschadigingen op. Zorg dus dat er gene holle ruimtes in de doos ontstaan en vul dit op. Dit kan prima met kleine luchtkussentjes bijvoorbeeld, of gewoon met papier. Het is nog beter te zoeken naar een doosje dat past bij het te versturen pakketje.