Jouw droomtuin

Hoe staat jouw tuin er momenteel bij? Waarschijnlijk groene aanslag op de tegels, losse bladeren in de tuin en de plantjes staan er ook maar zielig bij. Dit is heel normaal na de herfst en de winter. Maar als je in de lente en zomer weer volop van je tuin wilt genieten, dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Plan een weekendje vrij waarin je samen met je partner of huisgenoot even de tuin aan gaat pakken. Maar waar begin je nou mee? En wat is de juiste aanpak? Door het zelf te doen bespaar je een hoop kosten die je anders weer kwijt zou zijn aan een tuinbedrijf.

Waar begin je mee?

Voordat je een nieuw plan maakt voor je huidige tuin is het belangrijk om te beginnen met schoonmaken en opruimen. Haal alles wat niet in je tuin hoort (onkruid, losse bladeren, dode bloemen en planten etc.) uit je tuin. Nu zal je automatisch alweer wat meer overzicht hebben. Pak de hoge drukspuit erbij en wat tegelreiniger en pak je tegels aan. Weg met die groene aanslag en daar zijn je tegels weer terug. Misschien is het ook slim om je gazon te maaien en om het wat bij te zaaien. Nu is daar de perfecte tijd voor! Kijk kritisch naar je tegels, schutting en andere grote dingen in je tuin, zijn ze toe aan vervanging of kunnen ze er nog wel wat jaartjes mee door? Zo niet, vervang dit dan ook gelijk. Het snoeien van struiken en bomen is in deze fase ook erg handig. Als je tuin er dan weer helemaal netjes en strak bij ligt kan het leukste werk beginnen, de aankleding!

Shoppen

Om aan mooie nieuwe tuinmeubelen en tuinaccessoires te komen is het tijd om te gaan shoppen. Tegenwoordig is het misschien slimmer om dit voornamelijk online te doen, maar af en toe een winkelbezoekje op afspraak kan ook zeker geen kwaad. Kijk goed naar wat jouw smaak is en wat jij precies in je tuin wilt. Nieuwe tuinsets of tuinbanken zijn dure aankopen en koop je daarom ook niet zomaar. Kijk eens op tuinland.nl voor een groot assortiment aan tuinmeubelen. Als je de grote aankopen dan hebt gedaan kun je naar een tuincentrum gaan om mooie nieuwe planten en bloemen uit te zoeken. Want alleen een kale tuin met wat tuinmeubelen is natuurlijk niet zo sfeervol. Kijk goed welke planten je koopt die het hele jaar mooi zullen staan. Want je wilt natuurlijk niet dat je na de zomer je net gekochte bloemen en planten weer weg kan gooien.  

Anderen lazen ook