Je eigen feestje of evenement als silent disco

De grote feestbeesten hebben waarschijnlijk allang van een silent disco gehoord en zijn misschien al wel eens naar een silent disco gegaan. Lekker met een koptelefoon op dansen op leuke muziek, dan is elk feestje meteen geslaagd. Je kan een silent disco echter voor veel meer gebruiken dan alleen voor feestjes. In deze blog vertellen we je hier meer over en geven we meer informatie over het organiseren van een silent disco. Lees dus snel verder!

Waarvoor kan je een silent disco gebruiken?

Laat je niet misleiden door de naam, want met een silent disco kan je veel meer dan alleen een feestje geven, zodat je buren geen last hebben van de muziek. Waar mensen misschien niet zo snel aan denken is dat je met een silent disco ook congressen of workshops kan organiseren. Als er meerdere sprekers zijn, kan je zelfs tussen kanalen switchen, zodat je altijd elke spreker kan horen. Ook als je bijvoorbeeld met een groep in het Vondelpark wil gaan sporten, kan je een silent disco Amsterdam organiseren. Zo kan elke sporter de instructeur goed verstaan en heb je muziek op de achtergrond, zonder dat je iemand stoort.

Het organiseren van een silent disco

Of je nu een feest wil geven, een congres aan het organiseren bent, of lid bent van een sportgroep, je hebt binnen een paar stappen al een silent disco Rotterdam. Je begint met het uitkiezen van een set koptelefoons. Als het juiste aantal er niet bij zit in de basis sets, kan je altijd zelf nog een set samenstellen. Als je akkoord bent gegaan met de vrijblijvende offerte, krijg je de factuur toegestuurd. Deze kan je gemakkelijk online betalen. Alles wat je dan nog hoeft te doen is genieten van je evenement. Daarna kan je de koptelefoons weer kosteloos terugsturen.

Waar moet je op letten bij het organiseren van een silent disco?

Er zijn een paar dingen waar je even naar moet kijken voordat je silent disco kan beginnen. Zo heb je bijvoorbeeld stroom nodig. Als je dit niet hebt, omdat je evenement bijvoorbeeld buiten is, kan je een accu zender huren. Ook moet je van te voren de koptelefoons aansluiten. Dit is vaak binnen enkele minuten gebeurd. Als je meerdere kanalen hebt, moet je de juiste kanalen selecteren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je koptelefoons leeg gaan. Ze worden namelijk opgeladen geleverd en zijn tot 10 uur lang te gebruiken!