Het lichaam van je dromen

Al sinds jaar en dag is men bezig met het uiterlijk. En door de tijd heen, zien we dat de schoonheidsidealen ook steeds weer veranderen. Dit kan niet anders want idealen zijn vaak onderhevig aan de veranderingen, prioriteiten en denkwijzen van het moment. Tegenwoordig zijn een hoop mensen steeds meer in de sportschool te vinden. Maar waarom en waarvoor nu precies?

Als een echte adonis

We worden dag in en dag uit geconfronteerd met het beeld dat we zien op social media. Daar is in veel gevallen het één en ander aan gesleuteld en dat weten we vaak ook. Toch blijven we een onmogelijk schoonheidsideaal nastreven en willen we er het liefst uitzien als een beeldsculptuur uit de renaissancetijd. Op zich niks mis mee maar je moet natuurlijk wel realistische verwachtingen houden die passen bij jouw lichaam.

Van spierbonken tot racemonsters

Zo kan je in de sportschool voor verschillende dingen trainen. Er zijn natuurlijk altijd de mensen die bij de gewichten te vinden zijn. Daar trainen ze hun spieren om sterker te worden. Bij de één gaat het daadwerkelijk om het opbouwen van kracht, de ander is met de gewichten in de weer om hun lichaam zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En zo zijn er ook de mensen die weer andere machines gebruiken. Bijvoorbeeld om wat kilo’s kwijt te raken of omdat ze hun conditie trainen voor een wedstrijd.

Wat heb je nou nodig?

Iedereen zit wat dat betreft weer op een ander pad en heeft daardoor weer andere dingen nodig. Hierdoor kan je niet zomaar het gedrag in de sportschool kopiëren wat een ander heeft. Want de resultaten zijn van meer afhankelijk dan enkel het sportgedrag. Zo is een groot onderdeel van het uiterlijk van je fysieke gesteldheid onderhevig aan je eetgedrag. Door bulk maaltijden te eten en veel te sporten, zal je meer spieren en gewicht kweken omdat je genoeg consumeert. Ben je meer cardio aan het doen en eet je daarnaast geen extra calorieën die je door de cardio verbrandt? Dan zal je sneller afvallen.

Het allerbelangrijkste

Maar uiteindelijk is het belangrijk dat je goed in je vel zit en gezond bent. Bij Praz begrijpen ze dat en bieden ze gezonde en voedzame maaltijden aan. Kies welke maaltijd bij jou past door te kijken naar de voedingswaarden. Zo heb je alweer een groot stukje van je doel behaalt, enkel en alleen door je voeding aan te passen.

Anderen lazen ook