Het kiezen van de juiste horeca koelkast

Het hebben van een horeca koelkast is erg belangrijk voor jouw horecazaak. In principe is het onmisbaar en heeft iedere horecazaak wel een koelkast. Voor het goed houden van etenswaren en drankjes is een koelkast onmisbaar. Zonder de koeling is de kans groot dat je etenswaren bederven en dat wil je niet hebben. De winst van je onderneming gaat hierdoor behoorlijk omlaag en dat is natuurlijk niet oké. Er zijn een hoop verschillende soorten koelkasten waar je uit kunt kiezen, maar welke kies je uit? Een horeca koelkast moet voldoen aan de eisen van je horeca zaak en dit kan soms ingewikkeld zijn om te vinden. Waar moet je nu precies op letten bij het kopen van een horeca koelkast? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Kwaliteit boven prijs

Wanneer je gaat kijken voor een horeca koelkast is het heel belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Je kunt natuurlijk wel een goedkope koelkast kopen, maar de kans dat die kapot gaat is een stuk groter. Ook zit er vaak geen garantie op een goedkope koelkast en is dit iets wat je niet wilt hebben. Kies daarom voor kwaliteit en dit kan je alleen doen bij een betrouwbare aanbieder.

Eisen van een horeca koelkast

De meeste horecazaken stellen specifieke eisen aan een horeca koelkast. Zo mag de koelkast niet te breed zijn, of mag hij juist niet te klein zijn. Wat wil je in de koelkast stoppen? Dat is ook een belangrijke vraag en deze moet je eerst beantwoorden voordat je gaat zoeken naar een koelkast. Sommige koelkasten hebben ook speciale rekjes, waarin je flessen kunt bewaren en voor sommige horeca zaken is dit erg belangrijk. 

Energie verbruik

Ook is het energie verbruik van de horeca koelkast van belang. Anno 2022 is duurzaamheid erg belangrijk en wordt er door klanten hier veel meer naar gekeken. Ook zijn de kosten van energie erg omhoog geschoten en is het van belang dat je kiest voor een duurzame koelkast. Je bespaart hiermee veel meer geld en vaak gaan duurzame horeca koelkasten ook een stuk langer mee. Op de website van de aanbieder staat vaak precies welk energie label een koelkast heeft. Op basis van deze informatie zie je vaak precies hoe zuinig een koelkast is en/of je deze kunt gebruiken in je horecazaak, ideaal toch?

 

Anderen lazen ook