Groener maken van het dak van je aanbouw garage

Je hebt besloten om een garage aan te bouwen aan je huis, je auto is een dierbaar bezit en je wil hem graag veilig houden. Maar de auto zelf is al vervuilend genoeg en je wil het milieu niet teveel belasten. Daarom wil je graag zoveel mogelijk doen om je aanbouw garage zo groen mogelijk te bouwen. Bij het bouwen van het dak van je aanbouw garage is veel winst te behalen, er is veel meer mogelijk dan je op eerste gezicht zou denken. Dit is hoe je het kunt doen.

Basis

Een goede basis is altijd belangrijk, zo ook bij het groene dak van je aanbouw garage. Het is het slimste om een plat dak te kiezen. Deze is makkelijker te bouwen en makkelijker te isoleren. Hoe makkelijker het is om te bouwen, hoe minder materialen er nodig zijn. Hoe minder materialen er nodig zijn, hoe beter het is voor het milieu. Ook is het makkelijker om duurzame dakbedekking te kopen, ook duurzame dakbedekking die niet al te duur is. EPDM dakbedekking is een voorbeeld van duurzame dakbedekking die niet al teveel kost. De dakbedekking is ook belangrijk als basis voor de extra’s die je nog kan toevoegen aan het dak.

Zonnepanelen

De eerste is een erg logische en een tegenwoordig vaak belichte optie om het een dak groener te maken: het aanleggen van zonnepanelen op het dak. Door zonnepanelen aan te leggen bespaar je veel energie en wordt daardoor minder energie die opgewekt is door fossiele brandstoffen gebruikt. Het is een stap naar een schonere wereld met schonere energie. Het is bijvoorbeeld ook handig om energie op te wekken voor de laadpaal van een elektrische auto. Ook voor zonnepanelen is de ondergrond belangrijk, het eerder genoemde EPDM dak is bijvoorbeeld een goede ondergrond voor zonnepanelen.

Groen dak

Een andere optie om het dak groener te maken is een groen dak. Dit is een wat minder bekende optie van het aanleggen van zonnepanelen. Een groen dak is een dak waarbij er planten op het dak geplaatst zijn. Dit heeft veel functies. Zo helpt het met de waterafvoer, helpt het om warmte vast te houden en helpt het om de dakbedekking een langer leven te geven. En last but not least helpt het om CO² vast te houden. Met de massale ontbossing die er in de wereld aan de gang is kan er nooit genoeg groen aangelegd worden. Ook hier is de ondergrond waar het groene dak op aangelegd wordt belangrijk.