Afval afvoeren zonder eigen vervoer

Ga je verbouwen of ben je flink aan het opruimen? Dan is de kans groot dat je eraan denkt om grote hoeveelheden afval af te voeren. Daarvoor ging je voorheen naar de milieustraat, maar dat leidt er wel toe dat je voortdurend aan het heen- en weer rijden bent om je afval kwijt te kunnen. Je hebt verschillende soorten afval tijdens een verbouwing, zoals: puin, bouwafval en hout. Zeker als je geen auto hebt, kan het onhandig zijn om dat afval af te voeren. Je bent al snel aangewezen op de hulp van anderen. Maar het kan ook gemakkelijker.

Afvoeren van afval zonder vervoer

Als je geen eigen vervoer hebt, lijkt het haast onmogelijk om je afval af te kunnen voeren. Vaak wordt er een aanhanger en een auto geregeld om het afval naar de milieustraat te brengen. Maar wat als je helemaal geen auto of rijbewijs hebt? Ook dan is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier al je afval af te laten voeren. Wil je bijvoorbeeld grond afvoeren? Dan kan dat gemakkelijk aan de hand van een afval container die je bij je woning laat plaatsen. Deze zijn er in verschillende formaten. Zo neemt zo’n container bijvoorbeeld een halve of een hele parkeerplaats in. Het maakt dus niet uit of je alleen een kleine verbouwing gaat doen of je volledige huis opnieuw gaat indelen; het afval wordt altijd weer netjes afgevoerd.

Voordelen kluscontainer

Met een kluscontainer is het mogelijk om al je afval netjes af te laten voeren. Je hoeft niet steeds meer iemand anders te vragen om mee te gaan naar de milieustraat. Laat de container voor de woning plaatsen en laat deze later weer ophalen. Het is dus niet meer nodig om vervoer te regelen. Het plaatsen en ophalen van de container kun je zelf afspreken, waardoor het niet meer nodig is om rekening te houden met bepaalde wachttijden. Het scheelt bovendien een hoop geld om een kluscontainer te huren. Dat geld kan dan weer gebruikt worden om in de verbouwing te steken. De kluscontainers hebben allerlei verschillende formaten, zodat het niet uitmaakt of je een kleine of grote verbouwing gaat doen.

Welke kluscontainer heb ik nodig?

Als je aan de slag gaat met de verbouwing, dan dien je rekening te houden met welk afval je kunt verwachten. Bij het verbouwen van de woning heb je waarschijnlijk wat bouwafval dat je weer wilt afvoeren. Heb je de laatste jaren echt te veel onnodige spullen verzameld en wil je deze afvoeren zonder eigen vervoer? Gooi je grofvuil dan in de daarvoor bedoelde afvalcontainer. Uiteraard is het ook mogelijk om andere zaken af te voeren, zoals bijvoorbeeld grond, groenafval of houtafval.