Fitness en vechtsport combineren

Sporten is ontzettend gezond. Al doe je het een keer per week, dan kan je al genieten van verschillende voordelen voor je gezondheid. Maar los van de praktische zaken, is sporten ook gewoon heel erg leuk om te doen. Soms kan het leuk zijn om niet vast te houden aan één specifieke sport. Zo kan je bijvoorbeeld de combinatie van zowel binnen als buiten sporten zoeken. Of fitness en vechtsport. En gelukkig kan dat, namelijk bij KO Fighting Fitness. Er zijn verschillende sporten die je daar kan beoefenen. 

MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Deze sport is een combinatie van verschillende sporten, bijvoorbeeld worstelen en judo (en nog veel meer), en focust dus ook op het combineren van verschillende technieken uit verschillende sporten. Daarom is het een veelzijdige sport. Deze sport is ook zo ontwikkeld dat de manier van vechten zo realistisch mogelijk is. 

Braziliaans jiu jitsu

Deze sport focust op vechten op de grond. Deze sport staat erom bekend dat als je de technieken goed beheerst, je toch kan vechten tegen iemand die groter of sterker is dan jij. Braziliaans jiu jitsu begon in Japan, net als het originele jiu jitsu, maar wijkt wel af van deze traditionele vorm. Braziliaans jiu jitsu maakt bijvoorbeeld geen gebruik van trappen, stoten en slaan, maar focust zich veel meer op het klemmen van de gewrichten. 

Kickboksen

Kickboksen is vrij bekend, ook voor de leken wat betreft vechtsport. Kickboksen is heel goed voor je lichaam. Je werkt namelijk aan je conditie, coördinatie, weerstand en kracht tegelijk, en je gebruikt ook nog eens je armen en je benen. Je krijgt een sterk lichaam van deze sport, en het is goed voor je zelfvertrouwen, omdat je jezelf leert verweren. “kickboksen den haag” doe je bij KO Fighting Fitness! 

Fitness

Voor de fitness zijn er verschillende opties beschikbaar, bijvoorbeeld een bootcamp of krachttrainingen. Voor zowel de fitness als de vechtsporten geldt dat er een mogelijkheid tot personal training is. Zo kan je samen met een ervaren coach gaan werken aan jouw persoonlijke doelen, of dit nou gaat om jiu jitsu, fitness of kickboksen. Een coach helpt je niet alleen met de juiste technieken of bewegingen maken, maar ook met het mentale proces; ze motiveren je om door te gaan en te bereiken wat jij wil bereiken. Zo kan je je doelen bereiken, en het is ook nog eens superleuk en uitdagend. Personal training is ook beschikbaar in kleine groepen, als dat je voorkeur heeft. Nogmaals: de personal training is beschikbaar voor de fitness, maar ook voor alle vechtsporten. 

Anderen lazen ook