Een verzekering voor je motor eenvoudig online afsluiten

Op het moment dat je een nieuwe motor hebt aangeschaft of je oude motorverzekering wilt oversluiten dan kan je dit tegenwoordig makkelijk online regelen. Een verzekering motor kan je vinden op bijvoorbeeld een onafhankelijk vergelijkingswebsite. Hier vind je met een paar simpele basisgegevens de beste mogelijkheden voor je motorverzekering terug. Een handig overzicht vind je al terug door alleen je kenteken en postcode in te vullen. Als je hier ook nog aan toevoegt wat voor dekking je wilt zie je al snel de beste premie terug voor je motor. Uiteraard kan je ook gelijk je auto verzekeren zodat alles bij een verzekeraar geregeld wordt. Als je de beste premie hebt gevonden dan kan je direct je motorverzekering online afsluiten met een paar drukken op de knop.

Een motorverzekering is verplicht in Nederland

Ieder voertuig, waaronder een motor, die in Nederland zich bevindt op de openbare weg moet verplicht WA verzekerd worden. WA, oftewel Wettelijke Aansprakelijkheid, is de basisdekking waar je uit kan kiezen bij het afsluiten van je motorverzekering. Iedere verzekeraar hanteert hier een ander premie voor, maar altijd wordt de schade aan anderen vergoed bij een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Ongeacht of dit je eigen schuld is of de tegenpartij. Sommige verzekeraars bieden hiervoor nog aanvullingen zoals gratis verhaalsrechtsbijstand. Let erop dat je niet de weg op mag met je nieuwe motor als deze nog niet WA verzekerd is.

Andere dekkingen voor je verzekering motor

Andere dekking waar je voor je motorverzekering uit kan kiezen zijn een WA beperkt casco verzekering. Hierbij wordt schade door diefstal, brand, storm en vaak een aantal andere schades meeverzekerd. Bij een WA volledig casco verzekering wordt hier bovenop ook nog de schade door vallen of van een aanrijding vergoed. Het maakt hierbij niet uit of deze schade is ontstaan door je eigen schuld of niet. In veel gevallen is bij een motor niet exact de waarde te bepalen tenzij het een nieuw aangekochte motor betreft. Om deze reden doe je er vaak verstandig aan om je motor te verzekeren tegen de taxatiewaarde. Hiervoor kan je terecht bij een taxateur die erkend is door de verzekeraar waar je je motorverzekering wilt afsluiten. Dit is ook verstandig als je een motor hebt die je als project hebt opgebouwd of een oldtimer.

Een motorverzekering afsluiten via een onafhankelijke vergelijkingswebsite

Bij een online vergelijkingswebsite vind je de beste premies voor motorverzekeringen terug in een gemakkelijk overzicht. Je kan hierbij zelf je wensen voor je dekking aangeven. Ook kan je jezelf gelijk inlezen in de aanvullende voorwaarden die de verzekeraar kan stellen aan de afsluiting van je motorverzekering.

Anderen lazen ook