Een gezellig en warm huis

Iedereen wilt in een huis wonen waar het warm en behaaglijk is. En ook gezellig. Gelukkig houden die drie veel in stand met elkaar en is een warm huis dus al snel ook behaaglijk en gezellig. Maar hoe zorg je dat de boel warm wordt, zonder dat je daar vervolgens je complete salaris aan moet opstoken? In deze blog vertel ik het je. Lees je mee?

Isoleer de boel

Allereerst wil je niet stoken voor de buitenlucht, dat is niet alleen heel erg duur, het is ook nog eens vervuilend en compleet zinloos. Tijd dus om je huis eens goed te inspecteren en om de boel zo nodig te verbeteren, en dat doe je door het te isoleren. Door te isoleren, kan de warmte niet snel ontsnappen en komt ook kou minder snel binnen. Want hoe warm je jouw huis ook maakt, het is toch vervelend als je langs een slecht geïsoleerd raam loopt en je de koude lucht langs je enkels voelt.

Zachte stoffen en warme kleuren

Een huis wordt ook gevoelsmatig warmer als er meer warme kleuren en zachte stoffen in huis te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan rood en bruintinten maar ook aan roze en groen. En daarnaast zijn zachte stoffen ook vaak de stoffen die van zichzelf niet snel koud zijn zoals je hebt met een houten vloer in plaats van een stenen vloer.

Geef het een beetje extra verwarming

Maar naast die extraatjes, die goede isolatie en je standaardverwarming ben je wellicht op zoek naar een extra manier om de boel in huis op te stoken. Kijk daarom of gaskachels een oplossing voor jou zijn. Met een gaskachel heb je meteen een kachel in de huiskamer en dat is op zich al een gezellig aangezicht, daarnaast kan je de kachel specifiek inzetten op die paar dagen dat je die extra warmte echt nodig hebt.

Begin nu, voor de kou terug is

Goed, nu lijkt het wat onnodig om op dit moment, zo vlak voor de zomer een kachel te installeren. Maar het is toch erg prettig om daar nu vast mee te beginnen. Dan kan je kijken wat bij jou past, een goed overwogen keuze maken en zo ben je alvast voorbereid voor de kou weer terug keert. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, en het geeft je het complete plezier in dit geval. Waar moet de gaskachel bij jou komen te staan?

Anderen lazen ook