Drie redenen waarom iedere bibliotheek beveiligingspoortjes nodig heeft

Wanneer je de bibliotheek binnenstapt zie je het al meteen: dit is een openbare gelegenheid met veel materiaal en spullen. Niet alleen de banken, stoelen en boekenkasten moeten worden beschermd, maar natuurlijk ook de boeken zelf. Helaas hebben veel bibliotheken nog altijd last van boeken die plotseling verdwijnen en niet meer zijn terug te vinden. Om dit probleem te voorkomen hebben al veel bibliotheken in Nederland beveiligingspoorten geïnstalleerd. Deze poorten zijn namelijk niet alleen gebruiksvriendelijk, maar zorgen er ook voor dat de bibliotheek optimaal is beschermd. In dit artikel lees je alles over deze beveiligingspoorten, en waarom iedere bibliotheek deze extra bescherming nodig heeft.

Modern design

Bibliotheken willen graag een open- en vriendelijkheid uitstralen naar het publiek. Natuurlijk is het dan lastig om beveiligingspoorten te plaatsen bij de ingang en uitgang van de bibliotheek. Gelukkig hoeven beveiligingspoorten niet langer massaal en intimiderend over te komen. Integendeel zelfs. Deze poortjes zijn compact en voorzien van een modern design. Dit betekent dat de poortjes niet zoveel aandacht trekken als voorheen, en dat ze niet langer intimiderend over komen op potentiële klanten. De veiligheidspoortjes zijn er om problemen te voorkomen, en zullen de fijne en gemoedelijke sfeer in de bibliotheek alleen maar ten goede komen. Met deze poortjes weet immers iedereen dat de bibliotheek een veilige omgeving is, die rust en ontspanning kan bieden.

Betrouwbaar beveiligingssysteem

De belangrijkste reden om een beveiligingssysteem te laten installeren is natuurlijk het verdwijnen van boeken, cd's en andere media. Veel beveiligingssystemen zijn ingewikkeld en lastig om dagelijks te controleren. Denk bijvoorbeeld aan camerasystemen. Veiligheidspoortjes zijn een gebruiksvriendelijk en kosten je niet al teveel tijd. Je installeert de poortjes bij de uitgang van de bibliotheek, en vervolgens waarschuwt een audio- of visueel signaal wanneer er een niet-geregistreerd item door de poortjes loopt. Dit betekent dat bij alle boeken die niet vooraf zijn gescand en uitgeleend, het alarm afgaat. Op deze manier kunnen de bibliothecarissen voorkomen dat boeken worden gestolen.

Meerdere doorgangen mogelijk

Bibliotheken worden bezocht door zowel alleenstaanden als volledige gezinnen. Dit betekent dat het belangrijk is dat de bibliotheek toegankelijk blijft voor iedereen. De beveiligingspoorten zijn hier dan ook volledig op aangepast. Er zijn meerdere poorten beschikbaar, in veel verschillende maten. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere poortjes naast elkaar plaatsen, met één of meerdere poorten met een grotere doorgang. Dit zorgt ervoor dat ouders met een kinderwagen en mensen in een rolstoel te allen tijde toegang behouden tot de bibliotheek.

Anderen lazen ook