Benodigdheden voor een eigen kantoor

Met alle maatregelen waar we momenteel in zitten komt het steeds vaker voor dat mensen thuis werken. Het is dan niet meer veilig genoeg om naar kantoor te gaan en daarom wordt er streng geadviseerd om vanuit huis te werken. Zo voorkom je verdere verspreiding van het virus wat we natuurlijk allemaal willen voorkomen. Soms droom je er alweer van hoe het zal zijn als alles weer normaal wordt en wat je dan kan doen. Maar voor nu is het nog even roeien met de riemen die je hebt en je zo goed mogelijk houden aan alles maatregelen en voorschriften.

Wat heb je nodig?

Maar als je dan toch thuis moet werken is het wel zo leuk om het ook echt gezellig voor jezelf te maken. Want thuis werken doe je ook niet zomaar natuurlijk. Daar is een hoop voor nodig. Om te beginnen natuurlijk bij een goed bureau en een goede stoel. Je werkhouding is altijd belangrijk maar zeker als je thuis werkt. Je neemt al snel de verkeerde houding aan als je niet de juiste hoogte qua stoel of bureau hebt. Zorg altijd voor een hoek van 90 graden met je armen en met je benen. Zo krijg je geen rug of nek klachten. Wat ook kan helpen tegen nek of rug klachten is een verhoging voor je laptop. Zo zorg je ervoor dat je laptop op ooghoogte staat zodat je jezelf niet in rare bochten hoeft te wringen om op je laptop te kunnen kijken. Met al het videobellen zijn draadloze oortjes of een goede koptelefoon ook geen overbodige luxe.

Andere benodigdheden

Naast bovenstaande benodigdheden heb je natuurlijk nog veel meer nodig. misschien heb je wel een hele fijne werkgever die goed met je mee denkt, maar anders kan deze blog je daarbij helpen! Wat ook erg handig is om in huis te hebben is een printer. Even snel een factuur of andere documenten printen kan dan ook gewoon vanuit huis. Bestel ook gelijk wat cartridges mee en kies bijvoorbeeld voor de HP 301 cartridge voor een mooie diep zwarte kleur. Naast een printer zijn kantoorartikelen zoals pennen, een nietmachine, plakband en een schaar natuurlijk ook niet te missen. Hier denk je in eerste instantie misschien niet gelijk aan maar je kan ook zeker niet zonder tijdens een thuiswerk dagje. Nog een andere tip voor de thuiswerkers onder ons. Vergeet vooral geen pauze te nemen. Als je thuis werkt heb je snel de neiging om nog even door te werken en voor je het weet vergeet je een hele dag te eten en/of te drinken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Anderen lazen ook