Bedrijfsuitje organiseren? Dit zijn de beste tips

Het organiseren van een leuk bedrijfsuitje: veel mensen vinden het een lastige uitdaging. Want hoe verzin je nu een uitje waarbij iedereen het naar zijn of haar zin heeft? En moet je wel, of geen aanhang toestaan? Wat zijn nu echt leuke activiteiten om samen met het gehele team te ondernemen? En moet het een lang uitje zijn, of is een middagje wel genoeg? Dit zijn zomaar wat vragen waar vrijwel iedereen bij het organiseren van een bedrijfsuitje tegenaan loopt. Herken jij deze vragen, omdat ze al dagenlang door je hoofd spoken? Dan is dit blog geschreven voor jou, want hier lees je de beste tips voor het organiseren van een geslaagd bedrijfsuitje. 

Bij een bedrijfsuitje staat plezier centraal

Ga je een bedrijfsuitje organiseren? Onthoud dan dat bij een bedrijfsuitje het plezier van de deelnemers centraal staat. Het is dus iets anders dan een teambuilding activiteit en echt een uitje voor iedereen die mee wil. Forceer dus geen mensen samen in groepen, zorg dat iedereen zich vrij voelt om echt even plezier te maken met elkaar en kies voor activiteiten die gericht zijn op plezier. Zorg dan ook dat er ruimte is voor vrije tijd en flexibiliteit is in de activiteiten. Plan activiteiten die ook door kunnen gaan als er minder mensen deelnemen dan verwacht.

Kies de locatie slim

Werk je op een bedrijf met locaties die verspreid zijn door het gehele land? Dan is een centraal gelegen locatie de beste keuze. Zijn de werknemers met name woonachtig in de randstad? Kies dan voor een locatie voor een bedrijfsuitje in of nabij de Randstad, zoals de Tuinderij in Lier. Plan je een uitje voor een groot bedrijf met veel medewerkers? Zorg dan dat je een locatie kiest die ruimte biedt aan een bedrijfsuitje voor grote groepen, waar verschillende groepen tegelijkertijd diverse activiteiten kunnen ondernemen.

Begin op tijd met plannen en uitnodigen 

Zorg dat je op tijd begint met het plannen van het bedrijfsuitje. Zorg ook dat de medewerkers op tijd op de hoogte zijn dat het uitje eraan komt. Stuur ruim van tevoren een save the date naar iedereen toe, zodat ze de datum alvast vrij kunnen houden. Niets is namelijk vervelender dan dat mensen al vastzitten aan andere afspraken, verplichtingen of vakanties en daardoor niet meer meekunnen op het uitje. 

Zorg voor een duidelijke briefing 

Stuur alle deelnemers op tijd een briefing met praktische informatie. Vertel hier duidelijk waar jullie naartoe gaan, wat de planning is, wat mensen zelf moeten meenemen en wie er welkom zijn (wel of geen partner/kinderen, etc..

Anderen lazen ook