3 tips om fit te blijven na de zomer

De zomer is alweer bijna voorbij en dat betekent ook dat de korte broeken, jurkjes, bikini’s en zwembroeken alweer bijna de kast in kunnen. Heb je de hele zomer keihard gewerkt om lekker in je vel te zitten en in shape te blijven, en wil je dit blijven volhouden? Lees dan deze tips om ook fit te blijven nadat de zomer voorbij is.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Je hebt de tip misschien al vaker voorbij zien komen, maar dat is niet voor niets. Beweging is namelijk enorm belangrijk als je fit wil blijven. Ben je geen sportfanaat en ga je met veel tegenzin naar de gym? Geen probleem! Er is voor iedereen een sport die goed bij hem of haar past. Padellen is bijvoorbeeld een sport waarmee je in een uur tijd maar liefst  588 calorieën kunt verbranden! Daarnaast is padel spelen een teamsport, en is dit hartstikke leuk om te doen met vrienden. 

Wist je at je tegenwoordig door heel Nederland kunt padellen? Speel bijvoorbeeld een potje padel vlakbij Eindhoven. Woon je in Amsterdam en ben je opzoek naar een leuke padelclub? Dan raden we je aan om te kijken bij ThePadellers voor padel Sloterdijk

Wil je een keer iets anders proberen? Ga lekker vaak wandelen, probeer kickboksen of neem een abonnement bij een sportschool die verschillende soorten lesjes aanbiedt. 

Blijf op je voeding letten

In de zomer hebben mensen vaak de neiging om lichter te eten, en hebben ze door het warme weer vaak genoeg aan een lichte salade. Probeer dit na de zomer ook vast te houden, want salades zijn ideaal als je in shape wil blijven. Zorg er natuurlijk wel voor dat je salade goedgevuld is en veel proteïne bevat, jezelf uithongeren is nooit de bedoeling. Als tussendoortje is veel fruit en snoepgroenten ook een aanrader. Je zult al snel merken dat deze gewoontes erin sluipen en dat je veel minder behoefte zal hebben in ongezondere opties. 

Slaap is heel belangrijk

Zorg er ook voor dat je voldoende slaapt: minimaal 8 uur per nacht! Dit is essentieel als je je lekker in je vel wilt voelen, en als je een paar kilootjes kwijt wil raken. Slaap is enorm belangrijk als je het doel hebt om af te vallen en je je graag beter in je vel wil voelen.

Anderen lazen ook