Zo houd jij je kantoor schoon

Een schone werkruimte zorgt voor een schone geest. Niet alleen daarom is het belangrijk om je kantoor schoon te houden. Een schoon kantoor verlaagt ook de kans dat je werknemers ziek worden. In een schoon kantoor kunnen namelijk minder snel virussen zich verspreiden. Hier lees je hoe jij je kantoor goed schoonmaakt en goed schoon houdt.

Desinfectie handgel

Door het coronavirus heeft bijna iedereen desinfectie handgel in hun bezit. Toch gebruikt niet iedereen het regelmatig. Zet desinfecterende handgel in het zicht zodat je medewerkers worden gestimuleerd om het te gebruiken. Zet dit op meerdere plekken. Zo is het snel en makkelijk te pakken. Vergeet niet het regelmatig aan te vullen.

Vloer

Door het lopen op schoenen in je kantoor wordt een vloer snel vies. Via de schoenen komt er vuiligheid van buiten naar binnen. Een tapijt wordt nog sneller vies dan een houten vloer of laminaat. Schaf daarom een tapijt reiniger aan om je tapijt regelmatig grondig te reinigen. Als je een ander soort vloer hebt kan je speciale reinigers of een allesreiniger hiervoor aanschaffen. De voorkeur gaat naar een reiniger speciaal voor de desbetreffende vloer. Let op dat je de juiste reiniger koopt. Zo gaat je vloer of tapijt langer mee.

Flexplekken

Het gebruiken van flexplekken is hip. Dit is ook handiger nu er vaker thuis wordt gewerkt. Je hebt hierdoor minder werkplekken nodig. Daardoor heb je een minder groot kantoor nodig. Dat is tevens een makkelijke manier om geld te besparen. Echter is het werken met flexplekken niet erg hygiënisch. Mensen gebruiken daardoor vaak dezelfde muis en hetzelfde toetsenbord. Laat dit daarom dagelijkse schoonmaken en/of leg speciale reinigingsdoekjes voor deze materialen neer bij de werkplek. Zo kunnen mensen voor het starten met werken de muis en het toetsenbord eerst goed schoonmaken. Het beste is als je werknemers gebruiken maken van een eigen laptop en eventueel eigen aparte muis en toetsenbord.

Dagelijkse schoonmaak

Laat het liefst dagelijks je kantoor schoonmaken door een professionele schoonmaker. Ondanks dat je personeel zelf ook dingen kan reinigen wordt dit meestal minder goed gedaan dan door een schoonmaker. Werknemers hebben bijvoorbeeld het gevoel dat ze hier geen tijd voor hebben of ze hebben er geen zin in.

Zorg ook dat je een voorraad hebt van veelgebruikte schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger en  handgel. Zo voorkom je dat je schoonmaakspullen tekort hebt en dat je toch een vies kantoor hebt. Je hoeft bij een grotere afname ook geen verzendkosten te betalen. Zijn je schoonmaakmiddelen toch op? Gelukkig hoef je dan niet te lang te wachten. Als je het op werkdagen voor 13.00 uur besteld is het de volgende dag al binnen.

Anderen lazen ook